Eleşkirt'te Yeraltı Şebekeleri Yenilenecek - Son Dakika
Yerel

Eleşkirt'te Yeraltı Şebekeleri Yenilenecek

Eleşkirt\'te Yeraltı Şebekeleri Yenilenecek

AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı’nın girişimleriyle ilçenin yeraltı şebekesinin tamamının 2017 yılında yenileneceği belirtildi.

25.11.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı'nın girişimleriyle ilçenin yeraltı şebekesinin tamamının 2017 yılında yenileneceği belirtildi.

Açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, mevcut altyapı için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyleyerek, "Mevcut haliyle ne yaparsak yapalım iki yakamızı bir araya getiremiyoruz. Suyun kaynağındaki debi hızı şu anki nüfusa çok fazla olmasına rağmen kayıp ve kaçaktan dolayı su kuyularını devreye koymadan halkımızın içme suyu ihtiyacını karşılayamıyoruz. Su depolarına boşu boşuna her ay ortalama 60 bin lira elektrik parası veriyoruz, artı işçilerin aylık ve sigortaları, yetersiz ve sağlıksız şebekelerin masrafı derken halkımıza hizmet edecek bir şey kalmıyor elimizde. İnşallah önümüzdeki sene aynı anda kanalizasyon, içme ve yağmur suyu kanalları çalışmalarına başlayıp, iki sezonda bitirmeyi düşünüyoruz. Bugün İller Bankasından konuyla ilgili değerli mühendis arkadaşlarımızı ağırlıyoruz. 7 mühendis arkadaşımız çalışmalarla alakalı davetimiz üzerine ilçemize geldiler. Bizim belediyemizin teknik heyetiyle tatbik edilecek projenin teknik detayıyla alakalı görüşmeler yapacaklar. Yeni şebekenin devreye girmesiyle beraber bütün abonelerimiz su sayaçları kullanacaklar" dedi.

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, aile reislerinden ümidimi kestiğini de belirterek, artık okulları dolaşıp çocuklardan yardım istediğini söyledi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eleşkirt'te Yeraltı Şebekeleri Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement