Eleşkirt'teki Kayak Tesisleri Yenilenecek - Son Dakika
Güncel

Eleşkirt'teki Kayak Tesisleri Yenilenecek

Eleşkirt\'teki Kayak Tesisleri Yenilenecek

Ağrı Valisi Musa Işın, yıllardan bu yana atıl durumda olan Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi yakınındaki kayak merkezindeki tesislerin yenileneceğini söyledi.

11.02.2016 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Musa Işın, yıllardan bu yana atıl durumda olan Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi yakınındaki kayak merkezindeki tesislerin yenileneceğini söyledi.

Vali Musa Işın, Eleşkirt'e giderek atıl durumda kalan Güneykaya Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Vali Işın'ın kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki tesislerde yaptığı incelemelere Vali Yardımcısı Sedat İnci, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Cemil Budak, Ağrı Kayak Kulübü Başkanı Ali Yılmaz ve diğer ilgililer eşlik etti. Kent merkezindeki Küpkıran Kayak Merkezi'nin ihtiyacı karşılamadığını belirten Vali Musa Işın, şunları söyledi:

"Şehir merkezinde Küpkıran Kayak Tesisleri var. Halkımız buraya yoğun bir ilgi gösteriyor. Ancak, burası tek başına talebi karşılamıyor. Kar yağışının yoğun olduğu ilimizde kış sporlarına yönelik yatırımların yapılması gerekiyor. Valilik olarak daha önce Bubi Dağı ve Güneykaya Kayak Merkezi'ne yönelik çalışmalarımız vardı. Yaptığımız son değerlendirmelerin neticesinde uzun zamandır atıl vaziyette duran Güneykaya Kayak Merkezini yeniden açmaya karar verdik. Gerekli kaynak bulundu. İlkbaharla birlikte tesislerin yapımına başlayacağız. İnşallah yetişirse bir sonraki kış sezonunda vatandaşlarımızın hizmetinde olacak . 1600 metrelik telesiyeji, orta ve zor pistleri, oteli, kafeteryası, açık otoparkı ve sosyal donatıları ile kayak tutkunlarının uğrak yeri olacak. Hem Ağrı'ya hem de Eleşkirt ilçesine büyük katkı sağlayacak." - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eleşkirt'teki Kayak Tesisleri Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement