Elibol: "Allah Bu Ülkeye Bir Daha Koalisyonlar Dönemini Göstermesin" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Allah Bu Ülkeye Bir Daha Koalisyonlar Dönemini Göstermesin"

Elibol: "Allah Bu Ülkeye Bir Daha Koalisyonlar Dönemini Göstermesin"

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek başına iktidar olmak gibi bir hedefi olmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarı bozmak için koalisyon tezgahının içinde olduğunu öne sürdü.

17.04.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek başına iktidar olmak gibi bir hedefi olmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarı bozmak için koalisyon tezgahının içinde olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB büyükelçileri ile bir araya geldiği yemekte seçimlerden sonra koalisyona hazır oldukları yönünde yaptığı açıklamayı eleştiren AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP'nin tek başına iktidar olmak gibi bir hedefinin olmadığını söyledi. CHP'nin zaten bir koalisyonun içinde yer aldığını kaydeden Elibol, "Kılıçdaroğlu bir kaset operasyonu ile CHP'nin başına geldiğinden bu yana bir koalisyonun içinde olduğunu zaten biliyoruz. O koalisyonun oyunları ile CHP'nin başına geldi, şimdi yine o koalisyonun tezgahları ile Türkiye'de 14 yıldır yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarı yok edecek yeni bir koalisyonun içinde" dedi.

Türk halkının 2001 krizini unutmadığını ifade eden Elibol, "Allah bu ülkeye bir daha koalisyonlar dönemini göstermesin. Biz tüp, benzin kuyruklarını unutmadık, bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla bu ülkenin servetinin yüzde 60'sı eridi gitti. Koalisyon hükümetleri döneminde Ziraat Bankası bir partide, Vakıflar Bankası bir partiye, Halk Bankası bir partiye verilmişti. Ülke adeta üçe bölünmüş, üç farklı yapı tarafından yönetiliyordu" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun tek başına iktidara gelemeyeceğini bildiği için HDP ve MHP ile bir koalisyona hazır olduğunu savunan Elibol, "Zaten Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bu koalisyonu yaptılar. Yanlarına Amerika Büyükelçisini almışlar, Amerikan neokonlarını almışlar, herhalde Yahudi lobisini de yanlarına alırlar, paralel yapıyı ve malum medyayı da eklerseniz koalisyon tamamlanmış oluyor. Malum medyanın ve paralel yapının desteği, Amerikan neokonlarının desteği CHP'yi koalisyona getirmeye çalışacaklar. Biz biliyoruz, bu millet asla siyasi ve ekonomik istikrarın bozulmasına izin vermez, o koalisyon günlerine asla bir daha geri dönmez. Asla bu memlekette bu millete kimse koalisyon gibi bir kötülük yapmasın. Zaten yüzde 20'leri zor yakalayabilen bir ana muhalefet partisinin paralel yapının, DHKP-C'nin, Türkiye karşıtı Batılı güçlerin koalisyonu ile malum medyanın da desteği ile bir yere gelme çabası var. Ama hiç kimse böyle bir günaha ortak olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"BİZİM ALEVİMİZ ASLA MEHMETÇİĞE KURŞUN SIKANLARLA AYNI SAFTA YER ALMAZ"

HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini, 7 Haziran seçimleri öncesinde Kürt adayların tasfiye edildiğini belirten Nuri Elibol, HDP'nin Alevi vatandaşların oylarını almak için gözlerini boyamaya çalıştığını kaydetti. Elibol, "Ben Türkiye'de yaşayan tüm Kürtlere sesleniyorum, HDP bir Kürt partisi değil, bunu iddia ediyorum. Benim tanıdığım, bildiğim Kürtlerin büyük bir bölümü muhafazakardır, dinine diyanetine düşkündür. Oysa HDP Marksist bir partidir. Kürtler lütfen dönüp HDP'nin adaylarına bir baksın. Bu dönem HDP bütün Kürt adayları tasfiye etti. Kürt vekil adayı yok denecek kadar az. Potansiyel Kürt adaylar HDP'den tasfiye edildi. HDP Kürtleri ne kadar temsil ediyor, kaç Kürt adayı var Kürtler bir baksınlar" dedi.

HDP'nin DHKP-C'li militanı milletvekili adayı yaptığını ve CHP'nin tabanına oynadığını söyleyen Elibol, "CHP'nin tabanına oynayarak Alevi vatandaşlarımızın oylarını almaya, gözlerini boyamaya çalışıyor. Ancak unuttuğu bir şey var, bizim Alevimiz bölücülerle kol kola girmez, bizim Alevimiz asla Mehmetçiğe kurşun sıkanlarla aynı safta yer almaz. Kürtlerin oylarını çantada keklik gören HDP, Kürtler'den vazgeçmiş, Kürtleri hazır görüyor ve CHP tabanına oynuyor. Ama bilesiniz ki HDP muhafazakar, inançlı, imanlı, vatanını, milletini seven Kürtleri asla temsil etmiyor" diye konuştu.

Yenimahalle'de esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Nuri Elibol, esnafın emekli maaşı ödemelerinin biran önce yapılması ve ekonomik durgunluğun giderilmesi yönündeki taleplerini hükümet yetkilileri ile paylaşacağını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Allah Bu Ülkeye Bir Daha Koalisyonlar Dönemini Göstermesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement