Elibol: "Chp'nin ve Hdp'nin Vaatleri Seçmeni Kandırmaya Yönelik" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Chp'nin ve Hdp'nin Vaatleri Seçmeni Kandırmaya Yönelik"

Elibol: "Chp\'nin ve Hdp\'nin Vaatleri Seçmeni Kandırmaya Yönelik"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP ve HDP’nin seçim vaatlerinin seçmeni kandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

22.04.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP ve HDP'nin seçim vaatlerinin seçmeni kandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Kon TV'de "Ankara Konuşuyor" programında Çetin Altan'ın sorularına cevap veren AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, uçuk kaçık seçim vaatlerinde bulunan siyasi partileri eleştirdi, herkesin nasıl üretimi artıracağını değil, nasıl hazinedeki parayı dağıtacağını açıkladığını ifade ederek, popülizm yapıldığını kaydetti.

Siyasi partilerin seçim beyannameleri ve vaatlerini değerlendiren Nuri Elibol, iktidara gelecek veya koalisyon ortağı olma ihtimali olan siyasi partilerin ayakları yere basan taahhütlerde bulunması gerektiğinin altını çizdi. Uçuk kaçık vaatlerde bulunulduğuna dikkat çeken Elibol, bunların eski Türkiye'nin alışkanlıkları olduğunu belirterek, "Bizim ciddi bir terör belamız var, çözüm süreci ile belli bir noktaya getirildi, 2.5 yıldır gençlerin cenazeleri gelmiyor. Bu kazanımın devam edebilmesi için CHP, MHP, HDP ne düşünüyor, ben vatandaş olarak bunu görmek isterim. Yeni anayasayı ne yapacaklar, bu milletin bir anayasası olacak mı? Türkiye'de bir takım derin yapılar var, KCK yapılanması ve paralel yapılanma var, bunlarla mücadeleye ilişkin AK Parti dışında bir öngörüsü olan parti görmedim. Paralel yapı bu ülkenin milli güvenliği için bir tehdittir. Bazı küresel güçlere hizmet ettikleri ortayken bunu nasıl sorun olarak görmezler. Bu ülkenin beka sorunudur. Bu ülkenin ekmeğinin artırılması, refah seviyesinin artırılması ile ilgili bir öngörü yok. Herkes nasıl dağıtacağını söylüyor. Herkes hazinede oluşan parayı nasıl dağıtacağını anlatıyor. Kimse sanayi üretimini nasıl artıracak, Türkiye'nin milli gelirini nasıl artıracağını anlatmıyor, herkes popülizm yapıyor" dedi.

"HEM CHP'NİN, HEM HDP'NİN VAATLERİ SEÇMENİ KANDIRMAYA YÖNELİK"

Elibol; popülist siyaset çerçevesinde geçmiş dönemlerde siyasilerin vaatlerinden örnekler verdi ve Türk halkının popülist siyasete prim vermeyeceğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu ile Kemal Derviş'in görüşmesini hatırlatan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına dikkat çeken Elibol, "Allah bu ülkeye bir daha koalisyon yıllarını göstermesin. Bir siyasi partinin tek başına bir programı vardır, bir dünya görüşü vardır, buna göre oturur ülkeyi yönetir. Ama koalisyon dönemlerinde neler yaşadık bunu herkes biliyor. Hem CHP'nin, hem HDP'nin vaatlerinin seçmeni kandırmaya yönelik taahhütler olduğunu düşünüyorum. Eski Türkiye'nin kodları ile siyaset yapılıyor. Bir cennet vaat etmedikleri kaldı vatandaşa" ifadelerini kullanarak, popülist vaatlerin toplumda karşılığının olmadığını ve vaatleri sorumsuzluk olarak değerlendirdi.

"DEMİRTAŞ BATI'DA FARKLI SİYASET YAPIYOR DOĞU'DA FARKLI"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Papa'nın sözde Ermeni soykırımı iddiaları yönündeki açıklamalarına destek vermesi ve HDP'nin yürüttüğü politikayı değerlendiren Elibol, "Demirtaş uzun süredir Ermeni Diasporası ile dirsek temasında. Amerika'da Ermeni vakıfları ve dernekleri ile iyi bir dirsek temasında, onlarla ortak hareket ediyor. O yüzden Demirtaş'ın Papa'nın açıklamalarına destek vermesini çok garipsemedim. Demirtaş bir yandan PKK'nın sözcülüğünü yapıyor, bir yandan da Asala'nın sözcülüğünü yapıyor ve utanmadan da Alevi vatandaşlardan da oy istiyor. Alevi vatandaşlarımız Mehmetçiğe kurşun sıkan bir anlayışın sözcülerine asla oy vermez. HDP 'ben barajı geçiyim' diyor, 'ben başkanlık sistemini engelleyeceğim' diyor. HDP, Doğu'da Kürt kökenli vatandaşların oylarının başka bir partiye gitmemesi için vatandaşa silahı gösteriyor, HDP dışında hiçbir partinin rahat siyasi yapmaması için çaba sarf ediyor bölgede. Silah ve şiddetin gücüyle oy almaya çalışıyorlar. Terör örgütünü sınır dışına çıkartmamalarının sebebi bu. Batı'da da herkese şirin gözüküyorlar, tam bir barış güverciniler. Ayrı Demirtaş Batı'da CHP'nin tabanını teşkil eden vatandaşlardan oy almak ve barajı geçmek için 'demokrasi, özgürlük, halkların kardeşliği' diyor, tam bir bukalemun siyaseti. Doğu'da farklı, Batı'da farklı siyaset yapıyor. Bu siyaset uğruna HDP doğru dürüst Kürt aday göstermedi. HDP'nin adayların Kürtlerle alakası yok. DHKP-C'den bir kişiyi bile aday gösterdiler. Muhafazakar Kürt kökenli vatandaşlarımız Marksist bir partiye asla gidip oy vermezler. HDP'nin barajı geçmesini bir kakım entel dantel tipler istiyor, ne kadar AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanı varsa terör örgütü sözcülerine destek veriyor" diye konuştu.

"PARALEL YAPI BU ÜLKE İÇİN ÇOK BÜYÜK TEHDİT"

"CHP parayı nasıl dağıtacağını söylüyor, Sayın Başbakan da milli uçağımızın simülatörünün ne zaman hazır olacağını söylüyor. Aralarındaki fark bu. Biri ütopik vaatlerde bulunuyor, biri de 'bizim milli uçağımız şu tarihte uçuyor' diyor" açıklamasında bulunan Nuri Elibol, paralel yapıya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elibol, "Paralel yapı bu ülke için çok büyük tehdit. O paralel yapı bugün HDP'nin barajı aşmasını istiyor. Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi önlerinde engel olarak gören derin yapılanmalar hepsi oy birliği yapmışlar, dışarıdan ciddi bir destek alıyorlar. Ama millet bunun farkında. AK Parti'nin en büyük gücü de bu. Bu gücü milletten alıyor AK Parti" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Chp'nin ve Hdp'nin Vaatleri Seçmeni Kandırmaya Yönelik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement