Elibol Hafızaları Tazeledi - Son Dakika
Politika

Elibol Hafızaları Tazeledi

Elibol Hafızaları Tazeledi

AK Parti hükümetlerinin 13 yılda ekonomide yaptığı icraatları anlatan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Türkiye’nin vesayetçi ve yasakçı zihniyeti tarihe gömdüğünü söyledi.

12.05.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti hükümetlerinin 13 yılda ekonomide yaptığı icraatları anlatan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Türkiye'nin vesayetçi ve yasakçı zihniyeti tarihe gömdüğünü söyledi.

AK Parti hükümetleri tarafından 13 yılda yapılan hizmetleri açıklayan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, AK Parti'nin hem ekonomide hem de siyasette güvenin adı olduğunu kaydetti. Seçim çalışmaları çerçevesinde İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Nuri Elibol, Türkiye'de ekonomiye dayalı yaşanan gelişmeleri anlattı. Demokrasiyi güçlendirdiklerini, temel hak ve hürriyetlerde sayısız reformlar yaptıklarının altını çizen Elibol, "Vesayetçi ve yasakçı zihniyet tarihe gömüldü. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı geldi" dedi.

Türkiye'de kişi başı milli gelirin üçe katlandığını, enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini, faizlerin düştüğünü söyleyen Elibol, "Türkiye'nin döviz rezervlerini 28 milyar dolardan 125 milyar dolara çıkarttık. 36 milyar dolar olan ihracatımızı 158 milyar dolara çıkarttık. 13 yılda toplam 1,6 trilyon dolar yatırım yaptık" diye konuştu.

Elibol, dar gelirlilere sahip çıkıldığını, sosyal politikalarla gerçek sosyal devletin inşa edildiğini de belirtti. Savunma sanayinin millileştiğine dikkat çeken Elibol, "Artık kendi tankımızı, helikopterimizi, savaş uçağımızı ve gemimizi yapıyoruz. Bilim ve teknolojide atılım yaptık, yerli haberleşme uydumuzu ürettik. Paradan 6 sıfır attık, Türk Lirası'na itibar kazandırdık. Milli gelirimizi dörde katladık, 800 milyar dolara yükselttik" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kişi başı milli gelirini üç kat artırıp 10 bin 400 dolara yükselttiğini hatırlatan Elibol, "IMF'ye borçlarımızı ödedik, üstelik IMF'ye borç verebilecek konuma yükseldik. İktidara geldiğimizde yüzde 30 olan enflasyonu 2 yıl içinde tek haneye düşürdük. Faizleri gecelik yüzde 7 bin 500'ler seviyesinden tek haneli rakamlara indirdik. Dünya ekonomik kriz ile boğuşurken Türkiye'yi yıllık ortalama yüzde 5 büyüttük. Bütçe açığını yüzde 12'den yüzde 1,3'e indirdik. Döviz rezervimizi 28 milyar dolardan 125 milyar dolara yükselttik. Faiz bütçesinden hizmet bütçesine geçtik. İktidara geldiğimizde her 10 liralık vergi gelirinin 86 lirası borç faizine gidiyordu. Bu rakamı 14 liraya indirdik. Yaşanan küresel kriz ve durgunluğa rağmen ihracatımız sürekli arttı; 36 milyar dolardan aldık, 158 milyar dolara çıkarttık. 2023'de dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olmayı, milli gelirimizi 2 trilyon dolara ulaştırmayı, kişi başı milli geliri 25 bin dolara yükseltmeyi, 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Ar-Ge'ye dayalı, ihracata dönük ve rekabetçi üretimi yeni aşamalara taşıyoruz. Ekonomimizi bilgiye dayalı ve katma değeri yüksek yapıya kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

KEÇİÖRENLİLERDEN COŞKULU KARŞILAMA

Keçiören'de AK Parti Milletvekili Adayı Adem Ceylan ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan Nuri Elibol, Keçiörenliler tarafından coşkuyla karşılandı. Açılış öncesinde seçim otobüsü üzerinden Keçiörenlilere seslenen Nuri Elibol, Keçiören'in Ankara'nın değişim ve dönüşümünü başlatan ilçe olduğunu söyledi. Ankara'nın Keçiören sayesinde sol zihniyetten kurtulduğunun altını çizen Elibol, "Keçiören bu vilayette her şeyi hak ediyor. Siz her şeye layıksınız. Siz en sıkıntılı günlerimizde bizim arkamızda kapı gibi durdunuz. Biz cesaretimizi sizden aldık. Birilerinin arkasında mafya vardı, birilerinin arkasında küresel aktörler vardı, birilerinin arkasında medya vardı, bizim de arkamızda siz vardınız, biz hep size güvendik. Eğer biz dünyaya meydan okuyorsak, eğer bu hareketin lideri o şımarıklara 'one minute' diyebildiyse, 'dünya beşten büyüktür' diye herkese meydan okuyabiliyorsa, bütün ümmet gözünü buraya dikmişse arkamızda siz olduğunuz için" dedi.

Milliyetçiliğin ırkçılıkla değil icraatla olacağını belirten Elibol, "Sizce bu ülkeyi IMF'nin kapısında üç kuruş borç için dilendirenler mi milliyetçidir, yoksa bu ülkenin IMF'ye olan borçlarını ödeyip, IMF'ye 5 milyon dolar borç verebilecek hale getirenler mi daha milliyetçidir? Sizce bu ülkenin tankını, topunu, milli uçağını, savaş gemisini yapanlar mı daha milliyetçi, yoksa odasından dışarıya çıkmayan, Erzurum'dan öteye gidemeyen, ülkenin yarısında teşkilatı olmayanlar mı daha milliyetçidir? Siz bunların hepsini gayet iyi biliyorsunuz. Bize dua edin" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol Hafızaları Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement