Elmadağ Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni - Son Dakika
Güncel

Elmadağ Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni

Elmadağ Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bütün Türkiye’deki belediye başkanlarımıza, parti farkı gözetmeden bütün belediye başkanlarımıza, aynen Elmadağ Belediye Başkanımız ve bu işe girmiş çalışmakta olan örnekler ortaya koymuş belediye başkanlarımız gibi onlar da gelsinler, birlikte beraber bu Türkiye’yi yenileyelim” dedi.

22.08.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bütün Türkiye'deki belediye başkanlarımıza, parti farkı gözetmeden bütün belediye başkanlarımıza, aynen Elmadağ Belediye Başkanımız ve bu işe girmiş çalışmakta olan örnekler ortaya koymuş belediye başkanlarımız gibi onlar da gelsinler, birlikte beraber bu Türkiye'yi yenileyelim" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elmadağ Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında gerçekleşen imza töreninde konuşan Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm alanında başlatılan seferberliğe yeni bir halka daha eklediklerini belirterek, "Çok güzel bir proje ortaya çıkarıldı. Belediye ve Bakanlık birlikteliğiyle inşallah çok uzun sürmeyecek bir zaman içerisinde örnek bir kentsel dönüşüm ortaya çıkmış olacak. Burada dikkat ettiğimiz yeni bir anlayışla sosyal alanları fazla olan, insanların huzur içinde yaşayacağı, ibadethanesinden okuluna kadar, yürüyüş yerlerine kadar her şeyin olduğu rekreasyon alanlarının olduğu, çağın ihtiyaçlarının tümünü karşılayacak olan bir dönüşümün gerçekleşmesi ve böyle bir şehre insanlarımızın böyle bir semte ulaşacak olmalarıdır" diye konuştu.

"2014'ÜN TÜRKİYESİNE LAYIK SOKAKLARIMIZ, CADDELERİMİZ, SEMTLERİMİZ OLSUN DİYORUM"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının temel gayretine ilişkin ise Güllüce, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın temel gayreti, kastı, çabası birincisi insanımızın layık olduğu standartlarda, yerde yaşaması. İkincisi de deprem ve afet risklerine karşı olumsuz binaların ortadan kaldırılmasıdır. Bu projede ikisini birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz. Artık 2014 Türkiyesinin, yeni Türkiye'nin standartlarına uygun bir şehir, bir yaşam alanı oluşacaktır. Bu arada kentsel dönüşümle ilgili de bir hayli yol alındığını açıklamak istiyorum. Bildiğiniz gibi kentsel dönüşümü TOKİ yapıyor. Her ne kadar Başbakanlığa direkt bağlı bizimle organik bir bağı yoksa da, planlar yönüyle de bir müşterekliğimiz var. Türkiye'de TOKİ hem çok büyük bir konut açığı yerini kapatmıştır. 600 bine yakın konut yapmıştır. Konut yapımcılığında ülkemizin orta gelir ve alt gelir gruplarının ihtiyaçlarını karşılamıştır. Hem de kentsel dönüşümde çok ciddi yol kat etmiştir. İkincisi şahıslar kendileri yapıyor kentsel dönüşümü. Kendi binasını bina sahipleri ortak olarak yapıyorlar. Bir üçüncüsü belediyelerimiz, belediye kanuna dayanarak yapıyorlar. Bir dördüncüsü de Bakanlığımızın uhdesinde yapılan kentsel dönüşümler. Türkiye genelinde bu hızlanmaya başladı yeniden. Ben bütün Türkiye'deki belediye başkanlarımıza parti farkı gözetmeden bütün belediye başkanlarımıza, aynen Elmadağ Belediye Başkanımız ve bu işe girmiş çalışmakta olan örnekler ortaya koymuş belediye başkanlarımız gibi onlar da gelsinler, birlikte beraber bu Türkiye'yi yenileyelim. Yeni Türkiye'nin yeni semtlerini, yeni şehirlerini, yeni ilçelerini oluşturalım. Hem afet riski problemi olmayan mekanlara kavuşalım, hem de 2014'ün Türkiyesine layık sokaklarımız, caddelerimiz, semtlerimiz olsun diyorum."

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, toplamda 2 bin 772 konutun 70 hektarlık bir alanda çalışmanın başlatıldığını bildirerek, hak sahibi bin 239 vatandaşın 450'si ile görüşüldüğünü ve yaklaşık yüzde 30 ile sözleşmenin imzalandığını anlattı.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce ve Belediye Başkanı Şahin kentsel dönüşüm protokolünü imzaladılar.

İmza töreninde kentsel dönüşüm alanının mevcut durumunun ve bundan sonraki tasarımların nasıl olacağına yönelik bir de sunum izletildi.

2 BİN 772 KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK

Kentsel dönüşüm projesiyle toplam 71,5 hektar alanda 2 bin 772 konutun dönüşümü sağlanacak ve yaklaşık 400 adet ticari birim üretilecek. Proje alanının yüzde 16'sı yeşil alan olarak düzenlenecek ve 5 adet dini tesis, 2 adet eğitim tesisi, 2 adet sosyal kültürel tesis, 2 adet sağlık merkezi, 1 adet belediye hizmet alanı ile 1 adet spor tesisi yapılacak. Projenin yapımı 5 etap olarak planlanmış ve 1.etapta 595 adet konut üretilecek. 3 tip mimaride 18 blok ve toplam 596 adet konut üretilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elmadağ Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement