Elmalı'da Sağanak Sonrası Oluşan Sel Zarara Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Elmalı'da Sağanak Sonrası Oluşan Sel Zarara Neden Oldu

Elmalı\'da Sağanak Sonrası Oluşan Sel Zarara Neden Oldu

– ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu.

04.08.2016 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Sera, tarım alanları ve evlere dolan sel suları maddi hasara neden oldu.

Elmalı'ya bağlı birbirine komşu Yalnızdam ve Eskihisar mahallelerinde öğleden sonra sağanak etkisini gösterdi. Yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak sonrası sel oluştu. Yüksek kesimlerden inen sel suları her iki mahallede de tarım alanlarına doldu. Çok sayıda sera ve bahçe, sel suları ve onun getirdiği molozların altında kaldı. Mahallelerdeki bazı evler de sel sularına maruz kaldı.

Selin ardından Büyükşehir ve Elmalı belediyeleri çalışmaya başladı. Ekipler sel sularıyla dolan ev ve yollarda temizlik çalışması başlattı. Bölgedeki yollar çalışma sonrası açıldı.

'ÇOK BÜYÜK BİR MADDİ HASAR VAR'

Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, saat 17.00 sıralarında şiddetli sağanağın etkili olduğunu belirterek, "Çok şiddetli yağdığı için taşkınlar meydana geldi. Özellikle tarım alanlarımızı vurdu. Çok büyük bir maddi hasar var. Çok vahim bir tablo var. İnsanların tam ürünlerini hasat edecekleri zaman ortaya çıkan bir sel. Zarar gören birkaç ev var. AFAD'a durumu bildirdik. Asıl hasar seralarda. Kaymakamlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Devletimizden vatandaşlarımız için yardım bekliyoruz" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elmalı'da Sağanak Sonrası Oluşan Sel Zarara Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement