Elmalı'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Elmalı'daki Sağanak

Elmalı\'daki Sağanak

Elmalı ilçesine bağlı Yuva Mahallesi'ndeki selin 1,9 milyon lira zarara yol açtığı bildirildi.

07.08.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elmalı ilçesine bağlı Yuva Mahallesi'ndeki selin 1,9 milyon lira zarara yol açtığı bildirildi.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yuva Mahallesi'nde 1 Ağustos'ta yaşanan sağanak ve ardından oluşan sel sonrası başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Selde mahalledeki 5 evin kullanılamaz halde geldiğini belirten Öztekin, 30 evde ise orta derecede zarar oluştuğunu ifade etti. Öztekin, bölgede 25 küçükbaş hayvan ile sayısı kesin bilinmeyen kümes hayvanının telef olduğunu belirtti.

Sel felaketinde ayrıca mahallenin kanalizasyon, içme suyu hattı ve yollardaki parkelerin tamamına yakınının tahrip olduğunu kaydeden Öztekin, şöyle konuştu:

"Sel anından itibaren tüm imkanlarımızı seferber ederek yaşamın normal olarak devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürdük ve hala devam ediyoruz. Şu anda tamamlanan hasar tespit raporuna göre, selin maddi zararı yaklaşık 1,9 milyon lira. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, devletimizin diğer kurumlarıyla vatandaşlarımızın zararlarının telafisi için çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda Yuva Mahallemizdeki selin ortaya çıkardığı tüm hasarları gidererek, mahallemiz daha güzel bir hale kavuşturacağız."

Öztekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi ekiplerinin mahallede altyapı başta olmak üzere, selin verdiği zararı gidermek için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elmalı'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement