Elmasbahçeler Spor Tesisi Gün Sayıyor - Son Dakika
Güncel

Elmasbahçeler Spor Tesisi Gün Sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin en eski mahallelerinden biri olmasına rağmen yeterli sosyal donatı alanı bulunmayan Elmasbahçeler Mahallesi'nin spor tesisi hayalini gerçekleştiriyor.

16.09.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin 10 binayı kamulaştırılarak yıkmasının ardından inşaatına başlanan Elmasbahçeler Spor Tesisinde çalışmalar son aşamaya geldi.

Bursa'yı sporda da marka kent yapmak hedefiyle hemen hemen her mahalleye spor tesisi kazandıran Büyükşehir Belediyesi, sporla buluşturduğu semtlere Elmasbahçeler Mahallesi'ni de ekliyor. Bursa'nın en eski ve planlı mahallelerinden biri olmasına rağmen, okul alanı ve cami dışında hiçbir sosyal donatı alanı bulunmayan Elmasbahçeler Mahallesi'ne spor tesisi kazandırmak amacıyla çalışmaları iki yıl önce başlatan Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından Yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan üzerindeki 10 binayı yıkmıştı. Şubat ayında temeli atılan spor tesisinde inşaat tamamlanma aşamasına gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi. Sahası tamamlanan, idari binada da son rötuşların devam eden çalışmaları izleyen Başkan Altepe, tesisin kısa zaman içinde hizmete açılacağını söyledi.

Tüm semtlere spor tesisi

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olmasının yanında sporda da öncü bir rol üstlenmesi için yatırımları hız kesmeden sürdürdüklerini ile getiren Başkan Altepe, yoğun yapılaşmanın olduğu bölgelere ancak yıkımlarla hizmet götürebildiklerini hatırlattı. Elmasbahçeler'e kazandırdıkları spor tesisi için de yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan elde etmek için 10 binanın yıkımını yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Bu tesisimiz çevre ile birlikte yaklaşık 10 bin nüfusa hizmet verecek. Önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak. Çevresine yapacağımız yürüyüş yolları ve spor aletleri ile 7'den 70'e tüm halkımız buradan yararlanacak. Hem bölgedeki amatör kulüpler, hem gençler ve halkımızın yararlanacağı tesisler şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elmasbahçeler Spor Tesisi Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement