Eloff'tan, Düğünlerde Silah Sıkılmaması İçin Broşürlü Çağrı - Son Dakika
Yerel

Eloff'tan, Düğünlerde Silah Sıkılmaması İçin Broşürlü Çağrı

Eloff\'tan, Düğünlerde Silah Sıkılmaması İçin Broşürlü Çağrı

Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF), ilçede düğün ve nişan gibi törenlerde havaya silahla ateş edilmesinin doğuracağı acı olaylara karşı vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak amacıyla broşür dağıttı.

26.08.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF), ilçede düğün ve nişan gibi törenlerde havaya silahla ateş edilmesinin doğuracağı acı olaylara karşı vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak amacıyla broşür dağıttı.

ELOFF üyeleri, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'na çıkardıkları offroad araçları ile birlikte yayalara ve araç sürücülerine broşür dağıtarak, düğünlerde silah sıkılmasının geride bıraktığı acı olayların Elbistan'da bir daha tekrarlanmaması için bu konuda daha duyarlı olmaya davet ettiler.

Kurulduğu günden bu yana ilçedeki alternatif spor ve offroad programlarının yanı sıra sosyal ve kültürel konularda da aktif çalışmalara imza atan Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF), Elbistan Kaymakamlığı'nın başlattığı düğünlerde silah sıkılmasına karşı ortak irade çağrısına destek verdi. ELOFF üyeleri, araçları ile birlikte İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda düğün, nişan ya da asker uğurlama gibi törenlerde havaya ateş açılmaması noktasında broşürler hazırlayarak vatandaşlara dağıttı.

Gün boyu süren proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF) Başkanı Hasan Göçer, düğünlerde havaya açılan ateşle birlikte sadece merasim alanındaki değil, çevrede yaşayanların da can güvenliğinin tehlikeye düşürüldüğünü söyledi.

Elbistan Kaymakamlığı'nın diğer resmi kurum ve kuruluşlar, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile oluşturduğu 'Düğünlerde Silaha Hayır' platformunun en büyük destekçilerinden biri olduklarını hatırlatan Göçer, şöyle devam etti:

"Düğünlerde, nişanlarda, asker uğurlamada havaya ateş açmak, geri dönülemez acı olaylara neden oluyor. İnsanlarımız, çoğunlukla gelenek olarak gördükleri için düğünlerde silah sıkmaya devam ediyor. Oysaki silahlardan çıkan her kurşun, en mutlu günlerimizi mateme dönüştürebilir. Düğün ya da nişan için bir araya gelen insanların bulunduğu ortamı biranda cenaze evine çevirmek istemiyorsak, bu alışkanlıktan vazgeçmeliyiz. Mutluluğun yerini acı almasın. Canlar yitip gitmesin. Düğün evleri yas evleri haline gelmemeli. Bu konuda tüm hemşerilerimizden duyarlılık bekliyoruz. Bu amaçla ELOFF olarak taşın altına elimizi koyuyoruz. Elbistan Kaymakamımız Sayın Tuncay Akkoyun'un başlattığı 'Güvenli Düğün' projesi ile 'Düğünlerde Silaha Hayır' platformunun en büyük destekçilerinden biri olacağız."

Toplumda bu konuda tam bir bilinç oluşuncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden ELOFF Başkanı Hasan Göçer, "İnsanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren bu yanlıştan biran önce dönmemiz gerekiyor. Atılan adımlar sonucunda büyük ölçüde ilerleme sağlandı. Ancak, topyekün bir mücadele ile bu kötü alışkanlıktan vazgeçmeleri sağlanabilir. Bu konudaki her çalışmanın içinde olacağız. Yeter ki; düğün, nişan ve asker uğurlaması gibi törenlerimizde havaya açılan ateş ocaklara acı düşürmesin. Bu konudaki duyarlılıklarından dolayı dernek üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

ELOFF'un dağıttığı broşürleri alan vatandaşlar da, dernek üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eloff'tan, Düğünlerde Silah Sıkılmaması İçin Broşürlü Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement