Elvan: "Meslek Lisesi Açan İşadamlarımıza Destek Sağlayacağız" - Son Dakika
Politika

Elvan: "Meslek Lisesi Açan İşadamlarımıza Destek Sağlayacağız"

Elvan: "Meslek Lisesi Açan İşadamlarımıza Destek Sağlayacağız"

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, son dönemde orta öğretim kurumlarının yüzde 50’sini meslek liselerinin oluşturduğunu, bu sayının daha da artmasını istediklerini belirterek, “İş dünyamızın arzu etmeleri halinde, kendi işletmeleri ve fabrikalarında çalıştıracakları personeli yetiştirebilmeleri için organize sanayi bölgeleri dışında da meslek lisesi yapmalarına imkan sağladığımız gibi, öğrenci başına da destek vereceğiz” dedi.

22.01.2016 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, son dönemde orta öğretim kurumlarının yüzde 50'sini meslek liselerinin oluşturduğunu, bu sayının daha da artmasını istediklerini belirterek, "İş dünyamızın arzu etmeleri halinde, kendi işletmeleri ve fabrikalarında çalıştıracakları personeli yetiştirebilmeleri için organize sanayi bölgeleri dışında da meslek lisesi yapmalarına imkan sağladığımız gibi, öğrenci başına da destek vereceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Elvan, Mersin'deki temasları çerçevesinde merkez Toroslar ilçesinde bulunan Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 200 kişilik yatılı pansiyonun açılışını gerçekleştirdi. Törene eşi ile birlikte katılan Elvan'a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile AK Parti Mersin milletvekilleri de eşlik etti.

Törende konuşan Elvan, eğitimin kalkınmanın olmazsa olmazı ve bizatihi merkezinde olan bir alan olduğunu söyledi. "Eğer güçlü bir eğitim alt yapısına sahipseniz geleceğiniz parlak demektir" ifadesini kullanan Elvan, bir ülkenin gelişmişlik düzeyiyle insanlarının eğitim düzeyinin doğrudan ilişkili olduğunun altını çizdi. Eğitim düzeyi ne kadar yüksekse o ülkenin gelişmişlik düzeyinin de o kadar yüksek olacağını vurgulayan Elvan, bu konuda hükümet olarak 13-14 yıllık süreçte eğitime çok büyük önem verdiklerini dile getirdi. Bütçeden en önemli ve birinci sırada kaynağı eğitim alanına verdiklerine işaret eden Elvan, dünyadaki gelişmiş ülke standartlarında okullar inşa ettiklerini kaydetti.

"YENİ DÖNEMDE SEÇMELİ DERS SAYISINI ARTIRACAĞIZ"

Yeni dönemde de eğitim alanında çok fazla reform yapacaklarını belirten Elvan, "Eğitimi öncelikli bir reform alanı olarak görüyoruz. Okullarımızdaki eğitim müfredatını gözden geçireceğiz. Öğrencilerimizin istek ve arzularını, eğilimlerini dikkate alan bir müfredat sistemi oluşturacağız. Seçmeli ders sayısını yeni dönemde artıracağız. Eğitimle istihdam arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirici tedbirlerimiz olacak" diye konuştu.

"MESLEK LİSESİ YAPMAK İSTEYEN İSADAMLARIMIZA İMKAN SAĞLAYACAĞIZ. ÖĞRENCİ BAŞINA DESTEK VERECEĞİZ"

Meslek liselerine de değinen Elvan, 13-14 yıl önce Türkiye'nin meslek liseleri alanında ciddi bir darboğaz içerisinde olduğunu, ihtiyaç duyulmasına ve öğrencilerin talep etmesine rağmen bu liselerin kapatıldığını anımsattı. Bugün orta öğretim kurumlarının yüzde 50'sinin meslek liselerinden oluştuğunu söyleyen Elvan, meslek liselerinin sayılarının artırılması için yeni çalışmaları olduğunu dile getirdi. Elvan, "Meslek liselerinin sayılarının arttırılması için iş dünyamızın, özel kesimden vatandaşlarımızın arzu etmeleri halinde, kendi işletmeleri ve fabrikalarında çalıştıracakları personeli yetiştirebilmeleri için organize sanayi bölgeleri dışında da meslek lisesi yapmalarına imkan sağladığımız gibi, öğrenci başına da destek vereceğiz. Organize sanayi bölgeleri dışında özel kesim tarafından inşa edilecek olan her bir meslek lisesine, her öğrenci için destek sağlayacağız ki, meslek liselerimizin sayıları daha da artsın" ifadelerini kullandı.

Elvan, konuşmasının ardından ilk yarıyılda dereceye giren öğrencilere birer bisiklet armağan etti. Daha sonra protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesen Elvan, iki ayrı sınıfta da öğrencilere karnelerini dağıtarak sohbet etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elvan: 'Meslek Lisesi Açan İşadamlarımıza Destek Sağlayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement