Elvan: Tarifeli Seferlerin Dışında Tüm Seferler Atatürk Havalimanı'ndan Yapımı Söz Konusu Olacak - Son Dakika
Güncel

Elvan: Tarifeli Seferlerin Dışında Tüm Seferler Atatürk Havalimanı'ndan Yapımı Söz Konusu Olacak

Elvan: Tarifeli Seferlerin Dışında Tüm Seferler Atatürk Havalimanı\'ndan Yapımı Söz Konusu Olacak

* Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: " (3. havalimanının açılışının ardından ) Tarifeli seferlerin dışında tüm seferlerin Atatürk Havalimanı'ndan yapımı söz konusu olacak.

08.01.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan:

" (3. havalimanının açılışının ardından ) Tarifeli seferlerin dışında tüm seferlerin Atatürk Havalimanı'ndan yapımı söz konusu olacak. Bu charter uçuşları olabilir, kargoya yönelik uçuşlar olabilir, özel uçuşlar..."

"Türkiye geliştikçe, büyüdükçe hem Atatürk Havalimanı'na hem Sabiha Gökçen'e hem de 3. havalimanına ihtiyacımız olacak"

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR- Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TAV Havalimanlarının, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı işletmeleri için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne gerçekleştirdiği kira ödemesinin törenine katıldı. Törene TAV Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Lütfi Elvan, kamu özel sektör uygulamalarını eleştiren olduğunu belirterek, "Burada kim kaybediyor merak ediyorum. Devlet kazanıyor, devletin kesesinden 1 kuruş para çıkmıyor. İşi alan firma, burada ki örneğimiz TAV, yatırım yapıyor, yatırım sonunda elde etmiş olduğu karın bir kısmını devlete veriyor, bir kısmını kendisi alıyor. Firma kazanıyor, yatırım sonrasında o tesisi vatandaşlarımız tarafından kullanılıyor. Vatandaşımız da, milletimiz de kazanıyor. Kaybeden bir taraf yok aslında" dedi.

"BUNU HEPİMİZ SORGULAYALIM"

Bakan Elvan, havacılık sektörünün gelişmesi için çeşitli düzenlemeler yaptıklarını bunların sektörün gelişmesinde öneminin olduğunu ifade ederek, "Ama yap işlet devret modelleri, kamu özel kesim iş birliği modeli havacılık sektörünün gelişmesini hızlandırmıştır" diye konuştu. Bakan Elvan, "Bugün aşağı yukarı 410 milyon TL civarında bir kira ödemesini TAV şirketimiz gerçekleştirecek. Sistem ne kadar güzel işliyor sizlerde görüyorsunuz. Firma kalkıp, 'ben ödeme güçlüğü içerisindeyim. Ne olur bana bir ay, iki ay süre verin' demiyor. Zamanından önce ödemesini yapıyor. Bizde paramızı alıyoruz. Vatandaş memnun, firma memnun, devlet memnun. Bu güzel işleyen sistemden bazı kesimler rahatsız oluyorlarsa, bunu sorgulamak lazım, niye rahatsız oluyorlar. Bunu hepimiz sorgulayalım" dedi,

Konuşmaların ardında Bakan Elvan, TAV Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'den temsili çekleri aldı.

"KONU ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR"

Lütfi Elvan toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atlas Jet'in Kuzey Irak'a yapılan seferlerin durdurmasına ilişkin soruya Bakan Elvan, "Bu konuyla ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığımız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz ve ilgili firma görüşmelerini sürdürüyor. Yine Dışişleri Bakanlığımız Irak yönetimiyle bu konuyu görüşüyorlar. Büyükelçilik nezrinde girişimlerde bulunuyorlar. Bugün de Dışişleri Bakanlığı müsteşarımız, Sivil Havacılık Genel Müdürümüz ve ilgili firma yöneticisi bir araya gelecek. Konu üzerinde çalışılıyor" şeklinde yanıt verdi.

"HEM ATATÜRK HAVALİMANI'NA HEM SABİHA GÖKÇEN'E HEM DE 3. HAVALİMANINA İHTİYACIMIZ OLACAK"

3. havalimanı açıldıktan sonra Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli seferlerin yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruyu Bakan Elvan

şöyle yanıtladı:

"Tarifeli seferlerin dışında tüm seferlerin Atatürk Havalimanı'ndan yapımı söz konusu olacak. Bu charter uçuşları olabilir, kargoya yönelik uçuşlar olabilir, özel uçuşlar... Yurtdışına gittiğinize özellikle gelişmiş ülkelere gittiğinizde çok sayıda havalimanı olduğunu görüyorsunuz aynı şehir içerisinden bile. Bizim ihtiyacımız olacak. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe hem Atatürk Havalimanı'na hem Sabiha Gökçen'e hem de 3. havalimanına ihtiyacımız olacak. Kimse merak etmesin."

Bir gazetecinin, Libya'da sivil ve resmi Türk uçaklarına tehdit geldiğinin hatırlatılması üzerine Elvan, "O konuda Dışişleri bakanlığımız gerekli açıklamayı yaptı. Takibini sürdürüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elvan: Tarifeli Seferlerin Dışında Tüm Seferler Atatürk Havalimanı'ndan Yapımı Söz Konusu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement