Emanet", 5 Ağustos'ta Vizyona Girecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Emanet", 5 Ağustos'ta Vizyona Girecek

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen, polisiye aksiyon türündeki "Emanet" filminin basın gösterimi gerçekleştirildi.

03.08.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen, polisiye aksiyon türündeki "Emanet" filminin basın gösterimi gerçekleştirildi.

Kanyon AVM'de yapılan basın gösterimine, filmin başrol oyuncuları ve yönetmeni de katıldı.

Filmin yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaristliğini üstlenen Emre Yalgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de polisiye türünde başka filmler de yapıldığını, "Emanet" filmiyle, sektördeki mevcut durumu bir adım daha ileri götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Senaryoyu yaklaşık 5 yıl önce yazdığını belirten Yalgın, "Aksiyon filmi yapmak yapımcıların genelde gözünü çok korkutan bir durum. Biliyorsunuz Türk sinemasının şu an gittiği iki yön var. Ağırlıklı komedi ve korku sineması. Aksiyon filmleri maliyetli işler. Bizim bütçelerimiz Hollywood'la kıyaslanamaz ama kendi bütçelerimiz dahilinde, hikayeyi anlatma yöntemlerini doğru seçerek bizim de bu tür üzerinde başarılı örnekler verme şansımız var." şeklinde konuştu.

Yalgın, daha önce iki sanat filmine imza attığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu film, benim için de farklı bir film oldu. 'Emanet'in, başka bir çalışma ve anlatı biçimi var. Benim için de farklı bir tecrübe, çok da keyif aldığımız bir proje oldu.

TRT TV Filmleri Projesi olmasaydı, bu senaryoyu hayata geçirmek çok zor olurdu. Bunu bütçelendirmek çok sıkıntılı bir iş. Bu proje başladığı zaman biz de herkes gibi başvurumuzu yaptık. Sonuç bizim için olumlu oldu. TRT'yle masaya oturduğumuzda, 'televizyon filmi olarak kalmasın, bir adım daha öteye taşıyalım' dedik ve bir ortak yapıma dönüştürdük. İzleyici filmde, bir kahraman ve farklı mafya karakterleriyle karmaşık ilişkiler bulacak. Kimi zaman şaşırtacağız, kimi zaman macera içine sürükleyeceğiz."

Başrol oyuncularından Tayanç Ayaydın da polisiye türünde örnek teşkil edecek, belli standartların üzerinde bir film yapma hedefiyle çekimlere başladıklarını dile getirdi.

Çekimlere başlamadan önce uzun toplantılar yaptıklarını aktaran Ayaydın, "Belki de çok fazla sinema filminin şu an yapmadığı ön çalışmasını çok uzun, çok detay ve derin tuttuk. Fiziksel çalışmasını da psikolojik çalışmasını da. O anlamda filme çok hazır girdik. Filme hazır girmemize rağmen tabi her projede olduğu gibi sürprizlerle karşılaşılıyor ama bu hazırlıklı olma hali o sürprizleri de kolay bertaraf etmemizi sağladı." dedi.

Tetikçi anti-kahraman

Sürprizlerle dolu ve soğukkanlı bir karakteri canlandırdığını anlatan Ayaydın, şöyle konuştu:

"Oynadığım karakter aslında bir anti-kahraman. Seyircinin empati kurabilmesi için bu anti-kahramanı doğru çizmek ve yönlendirmek gerekiyordu. O anlamda gerekçelerini, sebeplerini çok net ortaya koymamız gerekiyordu. Aslında kahramanımız bir tetikçi. O anlamda çok ince bir çizginin üzerinde yürüyorduk. Gerekçelerini doğru ortaya koymak için psikolojik bir çalışma yapmak gerekti. Geçmişini, yazılmayanı yazmak, seyircinin tanık olmadığı dönemini iyice bir oturtmak, ve ona vakıf olmak işin psikolojik kısmını kapsıyor."

Tünel Film tarafından hayata geçirilen "Emanet"in başrollerinde ayrıca, Elena Viunova, Koray Şahinbaş, Turgay Aydın, Kadir Özdal ve çocuk oyuncu Çağla Naz Kargı yer alıyor.

"Emanet'ini kaybedersen kıyametin yakındır" sloganıyla, hem adaletin hem de emanetin peşinde olan bir güvenlik görevlisinin hikayesini anlatan filmin konusu özetle şöyle;

Bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Mirza (Tayanç Ayaydın), sitede işlenen bir cinayetin ve tek görgü tanığı küçük kızın kaçırılmasının ardından, mafya ile amansız bir mücadeleye girişir. Güvenlik görevlisi Mirza, "Senin adaletin küçücük bir kızın hayatını kurtaramayacak kadar yavaş" sözüyle kendi adaletini aramaya koyulur. İlk başta polisin ve mafyanın ciddiye almadığı Mirza, hızla mafyayı çökertirken olaylar gittikçe derinleşir. Düğüm çözüldükçe, herkesin göründüğünden farklı kişiliklere sahip olduğu ve ilişkilerin çarpıklığı ortaya çıkar.

Tolga Sünter ve Koray Şahinbaş'ın müziklerini yaptığı "Emanet", 5 Ağustos'ta vizyona girecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Emanet', 5 Ağustos'ta Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement