EMC, "Dünyanın En İyi Çok Uluslu İş Yerleri" Arasında - Son Dakika
Güncel

EMC, "Dünyanın En İyi Çok Uluslu İş Yerleri" Arasında

EMC; kariyer fırsatları, esnek çalışma ortamı ve işbirlikçi, sonuca odaklı kültürü ile "Dünyanın En İyi Çok Uluslu İş Yerleri" listesinde ilk kez yerini aldı.

30.10.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın lider teknoloji şirketlerinden EMC "Dünyanın En İyi Çok Uluslu İş Yerleri" listesinde 18. sırada gösterilerek, küresel saygınlığa sahip bu sıralamada ilk kez yer aldı. Uluslararası saygınlığa sahip küresel bir araştırma firması olan Great Place to Work Institute tarafından düzenlenen listede; güvenilirlik, saygı, adalet, gurur ve dostluk boyutları üzerinde gerçekleştirilen değerlendirmelerle iş yeri kültürü bakımından en iyi 25 küresel şirket sıralaması yapılıyor.

EMC, Great Place to Work Institute tarafından çok sayıda ülkede çalışanların verdiği notlarla güvene dayalı bir iş yerinin oluşturulması nedeniyle takdire layık görüldü. Şirket, sürekli mesleki fırsatların ve kariyer gelişiminin sunulması; esnek ve dostane bir ortamın teşvik edilmesi, hedeflerin başarılması ve aşılmasına yönelik olarak çalışanların işbirliğiyle, enerjilerini birleştirerek çalışmasının ödüllendirilmesinden ötürü çalışanlardan yüksek notlar aldı.

Türkiye sonuçları dikkat çekici

Faaliyet gösterdiği ülkelerde başarılı sonuçlar elde eden EMC'nin Türkiye faaliyetleri konusunda değerlendirme yapan EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez şunları söyledi: "Sektöründe liderliği üstlenen EMC'nin globalde elde ettiği bu başarı, kurum vizyonunu özetler nitelikte. EMC Türkiye olarak baktığımız ise bu yıl, Great Place To Work tarafından IT Sektörünün En İyi Şirketi seçilmemizin yanı sıra, bütün sektörler 50-500 çalışan kategorisinde ise 3. sırada yer aldık. Türkiye'deki sonuçlarımıza göre; çalışanlarımızın %90'dan fazlası yaptığı işin müşterilerimize değer kattığını düşünüyor ve işinin bir anlam ifade ettiğine inanıyor. Şirket felsefesi olarak çalışanlarımıza kendilerini ifade edebilme ve kendileri gibi olabilmeleri için gereken özgür bir çalışma ortamı sunmayı benimsiyoruz. Çalışanlarımızın %90'dan fazlası kendisi gibi davranabildiğini söylemiş olması bu konuda başarıya ulaştığımızı gösteriyor. Aynı zamanda yönetimle iletişimin kolay ve etkili olduğunu ve işten çıkarma ihtimalinin en son çare olacağını düşünenlerin oranıda %90 seviyesinde. EMC Türkiye olarak başarımız; işimizde benimsediğimiz şeffaflık ve güven duygusunu, önce kurum içinde uygulayabilmekten geçiyor."

Daima bir bağlılık kültürü oluşturmak için planlama ve yatırım yapan EMC, güçlü bir kurumsal kültürünün desteklenmesi ve geliştirilmesi için aşağıda sıralanan pek çok girişimde bulunmaktadır:

· EMC Yenilikçilik Yol Haritası: Yıllık rekabet, iş birimlerinin ve departmanların EMC'nin en önemli iş fırsatlarını temsil eden "görevleri" gerçekleştirmelerini sağlıyor. Rekabet, tüm çalışanları yenilikçi çözümler üretmeye teşvik ediyor. 2013 yılında 28 ülkeden toplam 4.400'ün üzerinde fikir iletildi.

· EMC Geri Veriyor: 2014 yılında EMC, temiz suyun temin edilmesi ve açlığın azaltılmasına yönelik şirket çapında iki odaklandırılmış çalışma yürüterek gönüllüğü teşvik etme yönünde adım attı. Ayrıca EMC bünyesinde, çalışanlara seçtikleri bir yardım derneğinde gönüllü olarak çalışmaları için yılda üç gün ücretli izin verilmekte ve EMC artık, gönüllülüklerinin her yıldönümünde çalışanların seçtikleri yardım derneğine bağışta bulunuyor.

· Öğrenim ve Gelişim: Çalışanların gelişimi EMC'nin sürekli yenilikçiliği için son derece önem teşkil ediyor. Şirket, özel olarak geliştirilmiş 8.000'den fazla kurs ve öğrenim fırsatıyla tüm çalışanlar için özelleştirilmiş bir öğrenim yolu sunuyor. 2013 yılında, çalışanların %78'i için bir Bağımsız Gelişim Planı uygulandı ve ortalama bir çalışan 50 saatten fazla eğitime katıldı.

· Liderlik: Her yıl bu program yüksek potansiyele sahip kadınları üst düzey liderlik görevlerinde bulunanlara bağlıyor ve kariyer gelişimi için hızlandırılmış bir program sunuyor. Katılımcılara özelleştirilmiş 360 derece değerlendirme ve kişisel rehberlik sunuluyor. "Bu da EMC'nin üst yönetim mevkilerindeki mevcut ve gelecekteki iş ihtiyaçlarını karşılamak için yetenekli kadınlardan oluşan önemli bir iletişim hattı oluşturmaya yönelik hedefini destekliyor.

· "EMC'yi Siz Tanımlayın": 2014 yılında EMC, her bir çalışanın EMC'nin başarısına nasıl katkıda bulunduğunu vurgulayan dünya çapında bir girişim başlattı. Bu kişisel ve etkileşimli program şirketin küresel konumları arasındaki mesafeyi kısaltmayı ve dünya çapında EMC çalışanları arasındaki diyalogu ve bağlantıları güçlendirmeyi amaçlıyor.

EMC Bilişim Altyapısı CEO'su David Goulden ise sıralamayla ilgili şu yorumda bulundu: "Rekabetçi, hızla değişen sektörümüzde büyümek için, çalışanlarımıza EMC'yi teknoloji sektöründeki insanlara yönelik bir şirket olarak düşünmelerini söyledim. Ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve müşterilerimizdeki başarımızın tümü EMC çalışanlarının en iyi yaptıkları şeyi yapmalarıyla başlamaktadır. İşbirliğine, takım çalışmasına ve güvene dayalı bir işyeri ortamını sürdüren ve kariyer gelişimi için fırsatlar sunan bir kazanma kültürü geliştirdik. Dünyanın En İyi İşyerleri listesinde anılmaktan gurur duyuyoruz. Bu, birlikte tüm yaptıklarımızın ve yapmaya devam edeceklerimizin bir teyididir."

EMC'nin derecesi; Avusturya, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İrlanda, İtalya, Meksika, Hollanda, Polonya, Suudi Arabistan, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, BAE ve İngiltere'yi içerecek şekilde dünyanın her yerinden alınan; 17 listenin durumuna göre belirlenmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EMC, 'Dünyanın En İyi Çok Uluslu İş Yerleri' Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi
    13:14 Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi

    Kars'ta etkili olan yoğun kar, yaban hayatını olumsuz etkiledi. Karla kaplanan arazide yiyecek bulamayan çil keklikler, yerleşim yerlerine kadar iniyor. Borluk köyü yakınlarında görüntülenen çil keklikler, tohumlar, böcekler ve bitkilerle besleniyor.

  • Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı
    13:13 Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 4 patent başvurusu gerçekleştirerek Türkiye illeri sıralamasında 17. sırada yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında ise birinci sırada yer alan Erzurum, bölge patent başvurularının yüzde 29'unu oluşturdu.

  • Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı
    13:13 Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı

    Samsun Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında 9 yıl 3 ay 20 gün hapis cezası bulunan ve yarı açık cezaevi firarisi olan C.U.'yu Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde yakaladı. Şahsın sahte kimlik kullandığı ve başkasına ait kimliği kullanmak suçundan da soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı
    13:13 Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı

    Muğla'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı, cezaevine gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheliler yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu, hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Ayrıca, soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu
    13:12 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür ve sanat takvimi kapsamında ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut ve şair İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Bulut, namaz üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi ve İbrahim Sadri de sevilen şiirlerini seslendirdi. Program, plaket takdimi ile sona erdi.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    13:12 Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bin 835 güvenlik görevlisi görev yapacak. Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen bin 65 sandıkta, 299 bin 466 seçmenin oy kullanacağı ifade edildi. Ayrıca il genelinde 736 jandarma, bin 92 polis ve 7 sahil güvenlik personelinin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.

  • SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu, Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda Gözlem Yaptı
    13:11 SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu, Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda Gözlem Yaptı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Flora ve Fauna Topluluğu öğrencileri, Kocaeli Kartepe'de bulunan Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nı gezerek vahşi yaşam alanlarına yönelik gözlem yaptı. Parkta bulunan birçok bitki ve hayvan türü doğanın zenginliğini sunarken, Ormanya aynı zamanda doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmaları da destekliyor.

  • Sivas'ın Akıncılar ilçesinde kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi
    13:11 Sivas'ın Akıncılar ilçesinde kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti ve kitap okudu. Daha sonra çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. İmranlı ilçesinde ise Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Şimşek, İmranlı Kaymakamlığı ziyaretinde ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    13:10 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mustafa Dündar, ilçeyi adım adım gezip projelerini anlatarak destek istiyor.

  • Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı
    13:09 Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı

    Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde, belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucunda caddeler lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı. Beşiri Kaymakamı ve İkiköprü Belde Belediye Başkan vekili Muhammed Yılmaz, yapılan çalışmaların beldeye büyük bir değişim getirdiğini ve İkiköprü'yü mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.


Advertisement