Emek Yem'e Panayır'da Yoğun İlgi! - Son Dakika
Güncel

Emek Yem'e Panayır'da Yoğun İlgi!

Küçükbaş hayvancılık sektörünü İzmir'de buluşturan, 4. Koyun-Keçi Panayırının en çok ilgi çeken standı Emek Yem oldu.

25.09.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Panayırın ana sponsorluğunu üstlenen Emek Yem, düzenlediği yarışma ve seminerler ile yetiştiricileri hem eğlendirdi, hem de bilgilendirdi.

Balıkesir'in önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi sponsorluğunda gerçekleştirilen 4. Koyun-Keçi Panayırı, dev bir sektörel buluşmanın yanında; sektöre adım atmak isteyen girişimcilerin; Sektöre destek veren kurum temsilcileri, yetiştiriciler, bilim insanları ve akademisyenler ile buluşup fikir alışverişi yapmalarına zemin hazırladı.

PANAYIRIN BULUŞMA NOKTASI EMEK YEM STANDI OLDU

Emek Yem'in Seferihisar Kapalı pazaryerini şenlik alanına dönüştüren Panayır için özel olarak hazırlattığı stand büyük ilgi gördü. Stantta; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaaddin Yüksel, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Nihat Akdil, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sadık Küçükgünay, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Mustafa Bılıkçı, Türkiye Kasaplar Federasyon Başkanı Fazlı Yalçındağ ve İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil ve Organizasyonun ev sahibi İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer'i ağırlayan Balıkesir Borsa Başkanı Faruk Kula ve Emek Yem Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Kula, küçükbaş hayvancılıkta verimlilik için ıslah çalışmalarının önemine dikkat çekti.

ISLAH ÇALIŞMALARI MİLLİ BİR MESELE

Sakız Koçu ve Karaburun Kıl Keçisi gibi Anadolu'ya özgü ırkların ıslahını gündeme getirip Halk Elinde Islah çalışmalarını yetiştiriciyle birlikte yürüten İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin büyük bir rol üstlendiğini ifade eden Emek Yem Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Kula, 4. İzmir Koyun Keçi Panayırı ve geçmiş etkinliklerde düzenledikleri ''Şampiyon Kuzular'' yarışması ile genetik ıslah çalışmalarına dikkat çekmek istediklerini söyledi. Küçükbaş hayvancılıkta bilinçli atılacak adımlarla kazanç sağlanabileceğine vurgu yapan Kula, Panayırın, hedef kitlesi doğru tespit edilmiş ve içeriği bu doğrultuda hazırlanmış büyük bir sektörel buluşma olduğuna dikkat çekti. Yeni yatırım ve Ar-Ge çalışmaları ile sektöre emek verenlerin yanında olduklarını kaydeden Kula; Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi olarak kendilerinin de küçükbaş hayvan üreticisinin tecrübe ve birikimlerinden faydalanması için uzman kadroları ile bu gibi organizasyonlarda yer almaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emek Yem'e Panayır'da Yoğun İlgi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement