Emekli Askerler, Fetö'nün Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika
Güncel

Emekli Askerler, Fetö'nün Darbe Girişimini Kınadı

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Erdoğan Karakuş, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hiçbir dönemde içinden geldiği halkına silah doğrultmamıştır.

29.07.2016 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Erdoğan Karakuş, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hiçbir dönemde içinden geldiği halkına silah doğrultmamıştır. Bu darbe girişimi TSK'nın kendi insanına kurşun sıkan, kendi halkını bombalayan bir yapı olduğu izlenimi yaratmaya yöneliktir." dedi.

Karakuş, TESUD Genel Merkezinde, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetici ve üyeleriyle, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz'da küresel güçlerin Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) kullanarak demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden Karakuş, "Bu girişim, devlete ve Türk ordusunun içine sızmış bir grubun, devletin silahının bir kısmını gasbederek millete karşı kullandığı bir terör eylemidir. Yani bu insanlara asker vasfından ziyade terörist olarak yaklaşmak gerekmektedir." diye konuştu.

TSK'nın hiçbir dönem içinden geldiği halkına silah doğrultmadığını kaydeden Karakuş, "Bu darbe girişimi, TSK'nın kendi insanına kurşun sıkan, kendi halkını bombalayan bir yapı olduğu izlenimi yaratmaya yöneliktir.

Ancak yüce Türk milleti ve onun yeminine sadık Mehmetçikleri, bu hain terör saldırısını kısa sürede defetmiş, darbecileri ve onları destekleyen küresel güçleri saf dışı etmiştir." ifadelerini kullandı.

Dönemin birlik ve beraberlik zamanı olduğunu vurgulayan Karakuş, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin temel nitelikleri olan demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti etrafında birleşme zamanıdır. Mustafa Kemal'in söylediği 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir' düşüncesinde birleşme zamanıdır. Bizi birbirimize düşürenlere karşı birleşme zamanıdır. Küresel sermayenin, sömürgecilerin örgütlediği her türlü din istismarcılığına karşı birleşme zamanıdır. İçten ve dıştan gelebilecek olan tüm terör eylemlerine karşı olduğumuz gibi FETÖ'ye karşı da birleşme zamanıdır. Mehmetçik için 'Dünyada yüreği senden daha temiz asker yoktur' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip çıktığı gibi Mehmetçiğe sahip çıkma zamanıdır."

Asker kökenli dernekler olarak beklentilerinin orduya ve Mehmetçiğe sahip çıkılması olduğunu vurgulayan Karakuş, "FETÖ'yü lanetle, Mehmetçiğe sahip çık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emekli Askerler, Fetö'nün Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement