Emekli Astsubaylar 17 Ekim'e Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Emekli Astsubaylar 17 Ekim'e Hazırlanıyor

Emekli Astsubaylar 17 Ekim\'e Hazırlanıyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) 17-20 Ekim 2012 tarihleri arasında ilk kez kutlayacağı Dünya Astsubaylar Derneği Günü etkinliği hazırlıklarını sürdürüyor.

17.09.2012 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) 17-20 Ekim 2012 tarihleri arasında ilk kez kutlayacağı Dünya Astsubaylar Derneği Günü etkinliği hazırlıklarını sürdürüyor.

TEMAD Nazilli Şubesi ise ilçede yapacağı etkinlikler için halen çalışan ve emekli olmuş tüm meslektaşlarını kutlamalara davet etti. Yapılacak olan etkinlikle ilgili bir tanıtım toplantısı düzenleyen TEMAD Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu, Astsubayların tüm hayatlarının orduda geçtiğini ve en fazla çalışan kısım olmalarına rağmen emekliliklerinde unutulduklarını dile getirerek; "Bugün ben en yüksek kademeden emekli olmuş bir astsubay olarak bin 350 lira emekli maaşı alıyorum. Ev kiram 450 lira. Emekli olduktan sonra unutulduk ve kendimizi boşlukta bulduk. Şimdi hedefimiz birlik ve beraberliğimizi artırarak en azından sosyal yaşantımızda mutlu olmak ve sesimizi duyurmak için çalışacağız. Bu yıl ilk kez kutlayacağımız Dünya Astsubaylar Derneği Günü'nde birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz" dedi.

"ORDUNUN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPIYORUZ"

TEMAD Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu, TEMAD Genel Başkanları Ahmet Keser'in yaklaşık 2-3 aydır ulusal kanallarda canlı yayına veya açık oturumlara davet edildiğini ifade ederek; "Genel başkanımız, hem çalışan hem de emekli astsubaylarımızın bugüne kadar uğramış olduğu haksızlıkları, sorunlarını ve dertlerini anlatmaktadır. Tabii ki bu açıklamalar bazılarını çok mutlu ettiği gibi bazılarını da mutsuz etti. Örnek olarak şu anda Genel Kurmay Başkanı, Genel Başkanımıza dava açtı. Gerçi Genel Kurmay Başkanımızın sadece genel başkanımızı değil TEMAD'ın 50-60 bin üyesini mahkemeye vermesi gerekir. Çünkü bizlerin söylemek istediği, yaşadığı sıkıntıları genel başkanımız anlatmaktadır. Çünkü Astsubay sınıfı bugüne kadar hizmetin ağırlığını çekmesine rağmen hak ettiği değeri görmedi. Gerek sivil yaşamında gerekse Silahlı Kuvvetler içerisinde. Biz Astsubaylar olarak ordunun her kademesinde emekçi olarak görev yaparız. İstatistiklere baktığımız zaman en çok şehit veren, en fazla gazisi olan sınıf Astsubaylardır. Buna rağmen görevimiz para ile ölçülemez ama o kişinin başına bir şey geldiğinde ailesini güvence altına alması gereken bir şey olması da lazımdır. Askeriyede maaşların çok olduğu söyleniyor ama ben kıdemli bir Başçavuş emeklisiyim ve aldığım maaş bin 350 TL. Devlete 30 sene hizmet verdim ve bunun 11 yılı Doğu ve Güneydoğu'da geçti. Bu ücreti de bize çok görüyorlarsa gelsinler yaşam şartlarımızı ve maaşlarımızı değişelim."

"KUTLAMALARLA DAMGA VURACAĞIZ"

Başkan Yağtu, ilk kez gerçekleştirecekleri ve uluslararası düzeydeki kutlamaların Türkiye gündemine damga vuracağını ifade ederek; "Bu yıl bizim ayrıcalık senemiz. Bu yıl 17 Ekim'de ilk defa 'Dünya Astsubaylar Günü' olarak kutlanacak. Türkiye'de olduğu gibi Dünya'da da ilk kez olacak olan Astsubaylar Gününü tertip eden başta Genel Merkezimiz olmak üzere, bütün şube temsilcilerimizi kutluyorum. Emekli Astsubaylar Derneği olarak ayrıca Dünya Emekli Askerler Platformu'na da üyeyiz. Üye ve üye olmayan devletlerin 40'dan fazlası Türkiye'ye gelerek 4 gün sürecek olan etkinliklere katılacak. 17 Ekim'de başlayacak olan Dünya Astsubaylar Günü, 20 Ekim'de Ankara'da büyük bir gövde gösterisi ile kutlanacak. Eski Hipodromda güzel bir kortej oluşturulacak. 89 şubesi, 60 bin faal ve 120 bin kayıtlı üyesi bulunan Türkiye'deki en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Emekli Astsubaylar Derneği, Genel Merkez Çalışanları ve Personelleri ile 40 ülkeden katılan yabancı meslektaşlarımızla gövde gösterisi yapacak. Genel Merkezimiz bu büyük organizasyonu yaparken biz de şubelerimizde bunları geniş kapsamlı olarak yapacağız. Genel Merkezimizin hazırlattığı kitapçık ile kutlamaların nasıl olacağı madde madde hazırlanmıştır. Biz de Nazilli TEMAD olarak, her yıl 17 Ekim'de vermiş olduğumuz yemeği, hafta içi olması nedeniyle 12 Ekim Cuma akşamı Belediye Nikah Salonunda yapacağız. 17 Ekim günü Nazilli'de de Atatürk Parkı önünde başlayacak kortejimiz ile Atatürk Anıtı'na yürüyeceğiz. Atatürk'ün huzuruna çelenk sunacağız. Emekli Astsubaylar ve ailelerinin katılacağı güzel bir yürüyüş olacak. 17 Ekim akşamı geleneksel hale getirdiğimiz meslek arkadaşlarımıza yönelik olarak da dernek binamızda bir kokteyl vereceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emekli Astsubaylar 17 Ekim'e Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement