Emekli İşçi "Putin Türkiye'de Çalıştı" Dedi Ama Başka Tanık Yok - Son Dakika
Güncel

Emekli İşçi "Putin Türkiye'de Çalıştı" Dedi Ama Başka Tanık Yok

Emekli İşçi "Putin Türkiye\'de Çalıştı" Dedi Ama Başka Tanık Yok

Emekli işçi Adem Albayrak'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 44 yıl önce Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nin inşaatında birlikte çalıştığını iddia etmesi yankı uyandırdı.

10.12.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli işçi Adem Albayrak'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 44 yıl önce Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nin inşaatında birlikte çalıştığını iddia etmesi yankı uyandırdı. Ancak Albayrak'ın bu iddialarının doğru olduğunu söyleyen o dönemin tanığı kimse çıkmadı.

Aliağa'da yaşayan 63 yaşındaki Adem Albayrak, evinde yaptığı açıklamada, Tüpraş'ın 1971 yılındaki inşaatı sırasında teknolojisinin daha ileri olması nedeniyle akaryakıt tanklarının montaj işi bir Rus şirketine verildiğini, bu kapsamda Türkiye'ye gönderilen teknik ekibin başında Vladimir Putin'in olduğunu ileri sürdü. Kendisinin de 1969 ile 1971 yılları arasında Tüpraş Rafinerisi'nin inşaatında çalıştığını ardından geçtiği Petkim'den 1996 yılında emekli olduğunu anlatan Albayrak, "O dönemde Ruslar'ın henüz 20 yaşındaki birine önemli bir görev vermesine şaşırmıştık. Putin şirketin 1 numaralı adamıydı. Esas patron Putin'di" iddiasında bulundu. Adem Albayrak iddialarını şöyle sürdürdü:

"İki numara olarak 'Truşkin' adında bir kişi daha vardı. İkisi, devamlı diyalogda olurdu. Makine mühendisi İlya Neroznak ise üç numaralı kişiydi. Bizlerin ise Putin'le herhangi bir sohbetimiz, diyalogumuz olmazdı. Çok sakin ve soğuk biriydi. Kenarda köşede tek başına takılırdı. Putin sürekli rafinerinin fotoğraflarını çekerdi. Yasak bölgelerin fotoğrafını gizlice çekerken, sivil polisler kaynakçı bir Rus ile ikisini gözaltına aldı. Aliağa, Yalı Mahallesi'nde Manisa Bağevleri'nde kalıyorlardı. Görev esnasında yakalandıkları için 'Sibirya'ya sürgüne yollayacaklar' diye bir korkuları vardı. Diğeri ben oraya gidersem bir daha dönemem. 'O kadar eziyete katlanamam' diyerek, evin bahçesinde çam ağaçlardan birine kendini asmıştı. Ağaçta sallanan cesedini polisler buldu. Putin sınır dışı edilince Sibirya'ya gönderildiğini duydum. Yıllar sonra KGB'nin başına gelince duydum adını."

"PUTİN'DEN ÇEKİNİRLERDİ"

Türkçe bilen diğer Rus sorumlu İlya'nın, Putin'i görünce çekindiğini gördüğünü de anlatan Albayrak şöyle devam etti:

"İlya, Putin'e 'Büyük patron' derdi. 'Yahu bu adam 40 yaşlarında üstelik diğerinin de başı konumunda, ondan niye bu kadar çekiniyor' diye hayret ederdim. İlya da, Putin'in büyük ihtimalle KGB ajanı olarak gönderilmiş olabileceğini söylemişti. Ciddiye almamıştık. Sınırdışı edilince haklı olduğunu gördük. Türkleri sevmediğini o zaman da göstermişti. Şimdi yaptıklarına şaşmamak gerek. Tüpraş'ın tank ve diğer montaj işleri 1974 sonlarına doğru bitince Rus firması da Aliağa'dan ayrıldı. O kişinin şimdiki Rusya Devlet Başkanı Putin olduğunu duyunca büyük bir şok yaşadım."

Putin'in o dönemde Aliağa'da çekildiğini iddia ettiği fotoğraflarını da gösteren Albayrak, rafineride gördüğü Putin ile şimdiki arasında çok fark olduğunu da kaydetti.

Aliağa'da Albayrak'ın bu iddialarına onay veren yetkili veya o dönemin başka bir tanığı henüz çıkmadı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli İşçi 'Putin Türkiye'de Çalıştı' Dedi Ama Başka Tanık Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement