Emekli Komandolar 34 Yıl Sonra Eğirdir'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Emekli Komandolar 34 Yıl Sonra Eğirdir'de Buluştu

Emekli Komandolar 34 Yıl Sonra Eğirdir\'de Buluştu

Isparta'daki Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim ve Merkez Komutanlığı'nda 1980'li yıllarda görev yapan subay, astsubay ile birlikte vatani görevini yapan er ve erbaşlar, 34 yıl sonra aynı yerde bir araya geldi.

17.08.2014 11:29  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'daki Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim ve Merkez Komutanlığı'nda 1980'li yıllarda görev yapan subay, astsubay ile birlikte vatani görevini yapan er ve erbaşlar, 34 yıl sonra aynı yerde bir araya geldi. Eski komandolar, gençliklerinde birçok kez tırmandıkları tepelere yeniden yürüdü.

Eğirdir'de 1980'li yıllarda görev yaptıktan sonra emekli olan general, subay ve astsubaylarla birlikte vatani görevini burada yapan er ve erbaşlar, 34 yıl sonra yeniden buluştu. 1958-66 tertipleri arası askerlik hizmeti yapan komandoları kapsayan programda, duygusal anlar oldu. Dönemin mavi berelilerine Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya da eşlik etti.

KOMANDO RUHU BİTMEZ

Yıllar sonra eğitim aldıkları komando okuluna dönen emekli asker ve aileleri, ilk olarak Eğirdir Yazlık Askeri Gazino'da kahvaltı yaptı, anıları tazeledi. Daha sonra Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nın nizamiye girişinde yıllardan bu yana değişmeyen ve komandonun en önemli simgelerinden dev komando heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

DÜNYANIN EN YÜKSEK KULESİNDE KOMANDO GÖSTERİSİ

Komando ruhunun pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen programın üçüncü ayağında ise dünyanın en yüksek inme ve tırmanma kulesi olarak bilinen Karaburun'daki 76 metrelik kuleye geçildi. 10 şiddetindeki depreme dayanacak güçte inşa edilen ve 17 santim esneme payına sahip kuleden komandolar iniş ve tırmanma gösterisi yaptı.

HEPSİ O ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Faaliyete 2000 yılında geçen kuleyi ilk kez gören eski komandolar, uzun süre buradaki komando gösterisini izleyip fotoğraf ve görüntü çekti. Kuleden birbirinden farklı iniş teknikleri kullanarak inen komandoların gösterilerini ayakta alkışlayan emekli askerler, daha sonra ise Karaburun bölgesindeki özel engel parkurlarını gezdi. Göl kenarında kısa bir moladan sonra Camili Yayla Mevkii'ne geçildi.

Mavi bereliler, burada komando andını yıllar sonra bir kez daha okudu. Emekli asker ve eski komandolar, daha sonra görev yaptıkları sürede eğitim yaptıkları Sivri Tepe'ye aynı heyecan ve ruhla tırmandı. Burada komando eğitimi ve harekatının önemli bir parçası olan travers (arazide yön bulma) eğitimlerini de tekrarlama olanağı buldu.

Araziyi dostu olarak kabul eden dönemin komandoları, geceyi de Camili Yayla mevkisinde geçirdi. Uyku tulumları içerisinde sabahlayan mavi bereliler, yıllardan bu yana eş ve çocuklarına anlattıkları Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndan anılarını tazeleyerek ayrıldı.

EMEKLİ PAŞA ÇOK MUTLU OLDUM

Eğirdir'de görev yapan Emekli Tuğgeneral Cemal Eruç, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nın kendisine iyi bir subaylığın ötesinde çok daha farklı kaliteler aşıladığını söyledi. Eğirdir'deki hırçın arazi ve burada uygulanan eğitimin komandolara azim ve mücadele ruhu kazandırdığını belirten Emekli Tuğgeneral Eruç, Dünyada yenilmeyen tek unsur inanan insandır diyerek, komando ruhunu tarif etti.

İki günlük kısa programda dahi yeni şeyler öğrendiğini anlatan Emekli Tuğgeneral Eruç, Burayı gelip yeniden görmek beni mutlu etti. Komando ruhu herkesin bittiği yerde yeniden başlayabilmektir dedi. 1980 yılında 19601 tertip olarak görev yapan komando çavuş Mehmet Özer ise 34 yıllık anılarımı tazeliyorum. Çok eski arkadaşlarımı gördüm çok mutluyum. Bu mutluluğun söylenmesi ifadelerle mümkün değil. İnanın o anları şimdi yeniden yaşıyorum diye konuştu.

Yine aynı dönem çavuşlarından Çetin Ersoy, Kelimelerle anlatılacak bir şey değil bu. Güzel bir buluşma organizasyonu sergilendi. Vesile olanlardan Allah razı olsun derken, Şaban Erkaya da Şu an duygularımı asker gibi yaşıyorum. Çok sevinçliyim dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Komandolar 34 Yıl Sonra Eğirdir'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement