Zonguldak'ta, Emekli Maden İşçisi, Madenci Takımını Çalıştırıyor - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta, Emekli Maden İşçisi, Madenci Takımını Çalıştırıyor

Zonguldak\'ta, Emekli Maden İşçisi, Madenci Takımını Çalıştırıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumundan 15 yıl önce emekliye ayrılan Cahit Terzi, madenci takımı Zonguldak Kömürspor'un teknik direktörlüğünü yapıyor.

28.08.2014 12:07  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERDİ AKILLI - Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) 15 yıl önce emekliye ayrılan 55 yaşındaki Cahit Terzi, teknik direktörlüğünü yaptığı madenci takımı Zonguldak Kömürspor'u 3. Lig'de şampiyonluğa yükseltmeyi hedefliyor.

Terzi, 1979'da TTK Karadon Müessese Müdürlüğünde maden ocaklarında malzemeci olarak çalışmaya başlamasının ardından o dönemde Kilimli Belediyespor'da futbol hayatını devam ettirdi. Terzi, 31 yaşında futbolu bırakmasıyla top koşturduğu takımı çalıştırmaya başladı.

Maden ocağında da çalışan Terzi, Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) teknik direktörlük için gereken diplomayı almasının ardından TTK'dan emekli oldu. Kilimli Belediyespor, Kdz. Ereğli Belediyespor, Çaycumaspor, Fener Spor, Asma Spor, Fatsa Belediyespor'u çalıştıran Terzi, geçen yıl Bölgesel Amatör Lig'den (BAL)  3. Lig'e yükselttiği Zonguldak Kömürspor'u şampiyon yapmayı hedefliyor.

Teknik Direktör Terzi, AA muhabirine, 20 yıl madende çalıştığını belirterek, 31 yaşından beri de antrenörlük yaptığını söyledi.

Çalıştığı dönemde yaklaşık 50 bin maden işçisinin TTK'da görev aldığını anlatan Terzi, şöyle konuştu:

"İşçi sayısı günümüzde on binlere indi. Bununla beraber takım ve şehir de gücünü kaybetti. Takımımız amatör kümeye kadar düştü. Yaklaşık 6 yıl amatör kümede mücadele eden takımımız, geçen yıl takımın başına getirilmemin ardından BAL'da şampiyon olarak 3. Lig'e çıktı. Emekli madenci olarak madenci şehrinin takımını şampiyon yapmanın benim için ayrı bir anlamı var. Şampiyonluk güzel duygular verdi. Görevde olduğum veya olmadığım sürede takıma destek olacağım. Zonguldak'ın eski günlerine dönmesi için elimizden geleni yapacağız."

"Oyuncularımız madenci takımında oynadıklarının farkında"

Futbolculara kömürün nasıl çıkarıldığını anlattıklarını vurgulayan Terzi, takımın büyük emeklerle kurulduğunu, büyük miktarda paralarının olmadığını söylediklerini belirtti.

Terzi, şöyle devam etti:

"Futbolcularımızın çoğu emekli öğretmen, madenci ve alt tabaka çocuklarıdır. Çocuklarımız madenci şehrinin takımında oynadıklarının farkında. Onlarda takımlarını en iyi şekilde temsil ediyorlar. Yer altında çalışırken madenciler birbirleriyle koordineli çalışır. Oyuncularıma da yer altında edindiğim tecrübeyi en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorum çünkü madende tahkimat yaptığınızda bir parça eksik olursa ocağın bir kısmı çökebiliyor. Onun için biz de takımda bu tip şeylerin olmamasına dikkat ediyoruz."

Takımlarının gelirinin geçmiş yıllarda madencilerden kesilen paralarla sağlandığına dikkati çeken Terzi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zonguldak Kömürspor, Zonguldakspor olarak Türkiye liglerinde mücadele ettiği dönemde en zengin kulüptü. Para kesilince takımımız güç kaybetti. 1. Lig'den amatör kümeye kadar düştü. Herkesin takımına sahip çıkması lazım. Burası kömüre endeksli bir şehir. Benim için en büyük yardım etmesi gereken Genel Maden İşçileri Sendikasıdır. Sendika, bu işin içinde etkili olması gereken bir kurumdur. Türkiye'ye kömürü tanıtıyoruz. Kömürü tanıtan takımı yüz binlerce insan takip ediyor. Onun için herkes takımlarını iyi bir yere getirmek için çalışmalı." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta, Emekli Maden İşçisi, Madenci Takımını Çalıştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement