Emekli Öğretmenin Eğitim Aşkı, Evini Kütüphaneye Çevirtti - Son Dakika
Yerel

Emekli Öğretmenin Eğitim Aşkı, Evini Kütüphaneye Çevirtti

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Çampınar köyünde yaşayan 91 yaşındaki emekli öğretmen Salim Avcı, 2 katlı evinin üst katında oluşturduğu 6 bin kitaplı kütüphaneyle köydeki öğrencilere gönüllü öğretmenlik yapıyor Emekli fizik öğretmeni Avcı: "Kendimi eğitime ve insanlara adadım. Bunu öğrenciliğim döneminde.

24.11.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT DEMİRCİ - Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Çampınar köyünde yaşayan 91 yaşındaki emekli fizik öğretmeni Salim Savcı, kurduğu kütüphaneyle köydeki öğrencilere öğretmenlik yapmaya devam ediyor.

AA muhabirine yaptığı açıklama yapan Avcı, Türkiye'nin bir çok yerinde uzun yıllar fizik öğretmeni olarak görev yaptığını belirtti.

Emekli olduktan sonra memleketi Çampınar köyüne döndüğünü ifade eden Avcı, çeşitli işler yaptığını ancak bir türlü öğretmenlik mesleğinden kopamadığını söyledi.

Öğretme aşkının hiç sönmediğini ve sürekli  "öğrencilere nasıl faydalı olabilirim" diye düşündüğünü anlatan Avcı, 1999 yılında tek başına yaşadığı iki katlı evinin üst katını kütüphaneye çevirme kararı aldığını aktardı.

Avcı, yeğeniyle birlikte evinin üst katını kütüphane olarak düzenlediklerini vurgulayarak, "Kütüphanemizde şu an öğrencilerin faydalanabileceği 6 bin kitap bulunuyor. Bu kitapların çoğunu da kütüphaneye kendim kazandırdım. Çocuklarla birlikte olmaktan ve eğitime katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Köyümün insanına, çocuklarına faydalı olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kütüphanenin yaşatılması için mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu işi zevkle yapıyorum"

Avcı, köyün çocuklarının kütüphaneye gelerek burada derslerini yaptığını, öğrencilere bir nevi gönüllü öğretmenlik yaptığını dile getirdi.

Aynı zamanda yazarlık da yaptığını ve birçok yazılı eserinin de bulunduğunu anlatan Savcı, şunları kaydetti:

"Kendimi eğitime ve insanlara adadım. Bunu öğrenciliğim döneminde kaldığım devlet yurdunda bana gösterilen ilginin bir yansıması olarak değerlendirebiliriz. Devlete minnet borcumu ödemek adına bu işi zevkle yapıyorum. Genç öğretmenlerimiz ne yaparlarsa yapsınlar deneyimli olanları dinlesinler. Kendilerine göre hangi meslekte olursalar olsunlar o mesleğin en iyi prensiplerini ortaya koysunlar onu olmaya çalışsınlar."

Osmancık Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Buse Eraslan ise kütüphanenin kendileri için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Birçok köyde kütüphane bulunmadığını anlatan Eraslan, "Kütüphaneye gelerek ödevlerimizi sessiz bir ortamda yapabiliyoruz. Aynı zamanda kitap okuyarak vakit geçiriyoruz" dedi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emekli Öğretmenin Eğitim Aşkı, Evini Kütüphaneye Çevirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement