Emekli Orgeneral Büyükanıt Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Emekli Orgeneral Büyükanıt Hakkında Suç Duyurusu

Emekli Orgeneral Büyükanıt Hakkında Suç Duyurusu

Elazığ Barosu avukatlarından İbrahim Gök, bazı basın organlarında yer alan, Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde verdiği emirle kendisinin de arasında bulunduğu kişileri fişlediği iddiasına ilişkin emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında suç...

03.07.2012 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Barosu avukatlarından İbrahim Gök, bazı basın organlarında yer alan, Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde verdiği emirle kendisinin de arasında bulunduğu kişileri fişlediği iddiasına ilişkin emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat İbrahim Gök, Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde verdiği emirle, Elazığ'da kendisinin de dahil olduğu kişilerin fişlendiği iddiasına ilişkin, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile olayla ilgisi olan diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Dönemin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve 3'üncü Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Raif Akbaş'ın emriyle, kendisinin ve dönemin valisi, milletvekilleri, AK Parti il başkanı, sağlık il müdürü ve siyasi öneme sahip ailelerin fişlendiğini ileri süren Gök, şöyle dedi:

"Yaşar Büyükanıt ve onun diğer suç arkadaşlarının yaptırdığı fişleme çalışmasından bizler de nasibimizi aldık. Sadece bizler değil o dönemin Elazığ Valiliği'ni yapmış şu an Eskişehir Valimiz çok kıymetli Kadir Koçdemir, o dönemin milletvekilleri olan Abdülbaki Türkoğlu ve rahmetli Hamza Yanılmaz, dönemin AKP il başkanı, ayrıca sağlık müdürü olan Dr. Kanuni Keklik ile Septioğlu Ailesi aklıma ilk gelenler oldu. ve tabiki bizleri de unutmamışlar sağolsunlar bizleri de fişlemişler."

Yapılan fişlemede kendisi için "AKP çizgisinde ve dindar" denildiğini belirten vukat Gök, şunları söyledi:

"Bizler hakkında fişlerde yazılanlara baktığınızda neler yazılmış. Benim için, 'Söz konusu şahıs halk arasında AKP çizgisinde ve dindar bir avukat olarak tanınmaktadır. Vatandaşlar bu şahsın bürosuna ayakkabılarını çıkartarak girmektedir. Gök, Müslüman İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanlığı'na seçilmiş ve halen bu görevi yürütmektedir' denilmiştir. Tabi bu ifadeler bizler için gurur kaynağı, onu açıkça söyleyeyim. Çünkü bu ifadelerin birileri tarafından, üstelik bizi kendilerine düşman gören birileri tarafından, bu şekilde yansıtılmış olması, gerçekten bizim gururla taşıyacağımız bir tablo, bir etiket olarak durmaktadır."

Avukat Gök, herkesin hukuk çizgisinde hesap vermesi gerektiğini belirterek, "Bu ülkede yapılması gereken asıl görevlerini yapmayıp başka işler peşine düşen bu arkadaşın, muhakkak hukuk önünde hesap vermesi ve bu arkadaşın yanında olan diğer isimler ki mesela Raif Akbaş ismi var, o dönemin 3'üncü Komutanlığı Kurmay Başkanı. Diğer alt kadronun da muhakkak çıkacaktır isimleri" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Orgeneral Büyükanıt Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de açıldı. Sergi, gece temalı resimlerden oluşuyor ve 11 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement