Emekli Orgeneral Doğan Hakkındaki Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Emekli Orgeneral Doğan Hakkındaki Suç Duyurusu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasında tahliye edilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesiyle yapılan suç duyurusuyla ilgili "yetkisizlik" kararı verdi.

18.07.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e hakaret ettiği gerekçesiyle yapılan suç duyurusuyla ilgili "yetkisizlik" kararı verdi.

Diyarbakır Barosu avukatlarından Ercan Ezgin'in suç duyurusunu inceleyen savcılık, "Olayın cereyan ettiği yerin yargı çevremizin dışında bulunduğu" gerekçesiyle "Yetkisizlik" kararı vererek, dosyanın Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini kararlaştırdı.

Kararda, Ezgin'in suç duyurusundaki şu ifadelerine de yer verildi:

"Çetin Doğan, 22 Haziran'da tahliyesinin ardından Silivri Cezaevi'nden çıkışında, basın ve yayın organları huzurunda milyarlarca insanın inandığı, benimsediği, hüküm ve emirlerinin Müslümanlar için geçici olmadığı, hiçbir zaman işlevini yitirmeyeceği, dini inancımıza göre ahiret gününe kadar kalacak kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmiş, '7'nci yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan var mı?' sözleriyle dini inancımıza hakarette bulunmuş ve küçük düşürmeye çalışmıştır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emekli Orgeneral Doğan Hakkındaki Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement