Emekli Orgeneral Özkök'ün Fetö ile İlgili Açıklamaları - Son Dakika
Politika

Emekli Orgeneral Özkök'ün Fetö ile İlgili Açıklamaları

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün, FETÖ'nün darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan komisyonda yaptığı açıklamalarla ilgili, "Özkök, AKP hükümetinin, TSK yüksek kademesinin tam bir görüş birliği içinde yaptığı uyarıları ve tavsiyeleri hiçbir şekilde dikkate almadığını açıkça ortaya koymuştur.

20.10.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün, FETÖ'nün darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan komisyonda yaptığı açıklamalarla ilgili, "Özkök, AKP hükümetinin, TSK yüksek kademesinin tam bir görüş birliği içinde yaptığı uyarıları ve tavsiyeleri hiçbir şekilde dikkate almadığını açıkça ortaya koymuştur." dedi.

Araştırma komisyonunun CHP'li üyesi Çıray, komisyonun bir başka üyesi CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile basın toplantısı düzenledi.

Komisyonun dinlediği isimlerden önemli bilgiler elde edildiğini belirten Çıray, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Özkök'ün, FETÖ'nün ordu içinde örgütlenme çabalarının 2004 yılındaki MGK'da gündeme getirildiğini ve hükümetin bu konuda ciddi şekilde uyarıldığını ifade ettiğini anımsattı.

Özkök'ün, 2004 yılının Ağustos ayındaki MGK toplantısını ve bildirisini komisyon gündemine getirmesinin önemli olduğunu dile getiren Çıray, şöyle devam etti:

"Özkök, AKP hükümetinin, TSK yüksek kademesinin tam bir görüş birliği içinde yaptığı uyarıları ve tavsiyeleri hiçbir şekilde dikkate almadığını açıkça ortaya koymuştur. Türkiye'de bilinçli ve planlı şekilde darbe ortamı hazırlanmıştır. Özkök'ün sözleri, darbenin ana sorumlularının 2004 MGK kararını yok sayan AKP yönetimleri olduğunu ortaya koymuştur. Bu noktada artık darbenin bir senaryo çerçevesinde gerçekleştirildiği iddialarını değerlendirmeye hazır olmamız gerekir."

Çıray, Türkiye'yi yönetenlerin birçok açık istihbaratı bilmemesinin düşünülemeyeceğini ifade ederek, çeşitli kanıtları ve Özkök'ün açıklamaları birleştirdiğinde iddiaların kontrollü darbe girişimini mümkün kıldığını öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Emekli Orgeneral Özkök'ün Fetö ile İlgili Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement