Emekli Profesör Öğrencilere Yardım İçin Garson Oldu - Son Dakika
Güncel

Emekli Profesör Öğrencilere Yardım İçin Garson Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Garsonluk yapan Prof.Dr. Doğan Perinçek Prof.Dr. Doğan Perinçek'in konuşması ÇOMÜ'den geçen yıl emekliye ayrılan Prof. Dr. Perinçek, köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olabilmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi hazırladı Proje kapsamında kafede garsonluk yapan Perinçek'in bir ay gönüllü çalışacağı işletmelerin günlük hasılatının yüzde 10'u öğrencilere bağışlanacak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden geçen yıl emekliye ayrılan Prof. Dr. Doğan Perinçek'in, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ay gönüllü çalışacağı işletmeler, günlük hasılatlarının yüzde 10'unu ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayacak.

24.04.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Garsonluk yapan Prof.Dr. Doğan Perinçek

Prof.Dr. Doğan Perinçek'in konuşması

ÇOMÜ'den geçen yıl emekliye ayrılan Prof. Dr. Perinçek, köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olabilmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi hazırladı

Proje kapsamında kafede garsonluk yapan Perinçek'in bir ay gönüllü çalışacağı işletmelerin günlük hasılatının yüzde 10'u öğrencilere bağışlanacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden geçen yıl emekliye ayrılan Prof. Dr. Doğan Perinçek'in, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ay gönüllü çalışacağı işletmeler, günlük hasılatlarının yüzde 10'unu ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayacak. Perinçek, ilk olarak kafede garsonluk yaptı.

Köylerde eğitim gören yardıma muhtaç öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla proje hazırlayan Perinçek, Çanakkale Valiliği ve İl Dernekler Müdürlüğünden gerekli izinleri aldı.

Çalışmalarına başlayan Perinçek, ilk gün bir kafede garson olarak çalıştı. Kafeye gelen müşterilerin siparişlerini alıp, istedikleri menüyü getiren Perinçek, bir ay sürecek projesi kapsamında farklı işletmelerde gönüllü çalışmaya devam edecek.

Perinçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışacağı iş yerlerinin sorumlularının, günlük hasılatının yüzde 10'unu yardıma muhtaç öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Ziraat Bankasında açılan hesaba yatıracağını söyledi.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine bir nebze destek olmak istediğini belirten Perinçek, şöyle konuştu:

"Çorbada tuzum olsun niyetiyle bu kampanyayı başlattım. Valilikten iznimizi alıp bankada hesabımızı açtık. Bu kampanya çerçevesinde elde ettiğimiz geliri, Çanakkale'nin köylerinde ihtiyacı olan çocuklara bağışlayacağız. Onlara burs vereceğiz ya da onlara giyecek yardımı yapacağız, eğitimleriyle ilgili desteklerde bulunacağız. Kampanyanın ne kadar büyük olacağını şu anda kestiremiyorum. Başarılı bir kampanya yaparsak, öğrencilerimize üniversiteye kadar destek olmayı düşünüyoruz."

Perinçek, projeye destek veren işletme sahiplerine teşekkür etti.

Çocuklara destek sağlamanın en büyük mutluluk olduğunu vurgulayan Perinçek, "Ülkeme elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. 'Emekli olduğumda en yararlı iş nedir' diye düşündüm, bunu seçtim. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara karşı sorumluluğumuz var. Bunları yerine getirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Emekli Profesör Öğrencilere Yardım İçin Garson Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emekli Profesör Öğrencilere Yardım İçin Garson Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement