Emekli Tuğamiral Çakmak'ın Ölümü, Gölcük'te Üzüntüyle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Emekli Tuğamiral Çakmak'ın Ölümü, Gölcük'te Üzüntüyle Karşılandı

Emekli Tuğamiral Çakmak\'ın Ölümü, Gölcük\'te Üzüntüyle Karşılandı

Balyoz Davası'nda tutuklanıp birçok amiral ve kurmay subay ile birlikte 18 yıl hapis cezasına çarptırılan, cezaevinde yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak yaşamını yitirdi.

03.07.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nda tutuklanıp birçok amiral ve kurmay subay ile birlikte 18 yıl hapis cezasına çarptırılan, cezaevinde yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak yaşamını yitirdi. Çakmak'ın ölümü, uzun yıllar görev yaptığı Gölcük'te üzüntüyle karşılandı. Babası Kıbrıs Gazisi Deniz Astsubay olan, seyir görevinde olduğu için doğumunda yanında olamadığı kızı Tuğçe'nin düğününe de tutuklu olduğundan katılamayan Çakmak, hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra Twitter'dan '3 yıldır elimden, bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı' cümlesini paylaşmıştı.

Türk Deniz Kuvvetleri'nde birçok önemli görevlerde bulunan ve geleceği parlak amirallerden biri olan Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, son olarak Donanma Komutanlığı'nın Güney Görev Grup Komutanı olarak görev yaparken 2011 yılında birçok amiral ve kurmay subay ile birlikte tutuklandı. Daha sonradan 'Kumpas' olduğu kanıtlanan ve belgeleri de sahte çıkan Balyoz Davası'ndan yangılanarak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl cezaevinde kalan Cem Aziz Çakmak, denizci olması nedeniyle seyir görevindeyken dünyaya geldiğinde yanında bulunamadığı kızı Tuğçe'nin 29 Eylül 2013 tarihinde Yasin Kara ile hayatını bilrelştirdiği Üsküdar Evlendirme Deairesi'ndeki nikahında da hazır bulunamamış, ancak nikaha çiçek göndermişti. Nikah töreninde duygusal anlar yaşanırken kızı Tuğçe nikahtan sonra da gelinliğiyle Hasdal Askeri Cezaevi'ne giderek babasını ziyaret etmiş, onrada da duygusal anlar yaşanmıştı.

Silivri Cezaevi'nde yatarken 14 Ocak 2014 tarihinde Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'a kanser teşsini konuldu. Akciğerinde kitle tespit edilen ve hastalığının 4. evresinde olduğu, radyoterapi ve kemoterapi tedavisi görmesi gerektiği belirtilen Cem Aziz Çakmak onkoloji servisinin bulunduğu bir hastanede yatarak tedavi görmesi için bir dizi prosedürün ardından 1 Şubat'ta cezası 6 ay süreyle ertelenerek tahliye edildi. Çakmak, tahliyenin ardından Twitter adresinden, '3 yıldır elimden bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı' şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Babası da Kıbrıs Gazisi Astsubay olan, 'Donanma Kenti' olarak bilinen Gölcük doğumlu olan 52 yaşındaki Cem Aziz Çakmak'ın, bu sabah saat 08.50'de son nefesini verdiği açıklandı. Çakmak'ın ölüm haberi, Gölcük'te de büyük üzüntüyle karşılandı. Çakmak'ın cenazesi, Ankara'dan İstanbul'a getirilerek yarın Selimiye Camii'nde öğlen kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Tuğamiral Çakmak'ın Ölümü, Gölcük'te Üzüntüyle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement