Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz: "Anayasal Kurumlara Planlı Bir Saldırı Var" - Son Dakika
Güncel

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz: "Anayasal Kurumlara Planlı Bir Saldırı Var"

Balyoz Davası’nda aldığı mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından bozulan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, "Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının temeli olan ve inanan kişilere, anayasal kurumlara yönelik planlı ve sistemli bir saldırı başladığını herkes biliyor" dedi.

05.02.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nda aldığı mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından bozulan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, " Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının temeli olan ve inanan kişilere, anayasal kurumlara yönelik planlı ve sistemli bir saldırı başladığını herkes biliyor" dedi.

Balyoz Davası'nda aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ifadesi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile alındı.

Hakkındaki suçlamalar hatırlatılan Levent Ersöz, "Atatürk ilke ve devrimlerine, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının temeli olan ve inanan kişilere, anayasal kurumlara yönelik planlı ve sistemli bir saldırı başladığını herkes biliyor. Kimler işbirliği yapmıştır sorularının yanıtı da kamuoyunca bilinmektedir. Hukuk yine Demokles'in kılıcı olarak kullanılmak istenmektedir. Tüm sanal siyasi davalar işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Bir siyasetçi çıkıp ülkenin asayişini sağlayan bir kurumu, cemaate teslim ettiklerini açıklayabiliyor. Bir diğer siyasetçi 'Milli orduya kumpas kuruldu' derken yargı unsuru duymazdan gelebiliyor" dedi.

"BALYOZ GÜVENLİK HAREKAT PLANI İSİMLİ BİR PLAN YOKTUR"

Hakkındaki suçlamaları reddeden Ersöz, "Balyoz güvenlik harekat planı isimli bir plan yoktur. Olmayan bir planın hazırlanmasında rol almam, personel görevlendirmem mümkün değildir. Balyoz güvenlik harekat planını ilk kez basından duydum. Sözde darbeyi desteklediğim gibi bir durum söz konusu değildir. Mehmet Baransu isimli sözde muhbirin yayınladığı bir çizelge aleyhimde delil olarak kullanılamaz. Potansiyel suçlu olarak gösterilmem kabul edilemeyecek bir durumdur. Sözde darbe planına ilişkin ne telkin aldım, ne de astlarıma emir verdim" ifadelerini kullandı.

120 sayfalık yazılı savunmasını da mahkemeye sunan Ersöz, beraatini talep etti.

Avukat Hulusi Coşkun ise, müvekkili Levent Ersöz'ün beraatini talep ederek, "Adalet taciz edildi, hatta adalete tecavüz edildi. Adaletin Mor Çatı'ya gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Sizler adalete hukuka ders verin" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, raporlarını hazırlaması için bilirkişilere 16 Şubat 2015 tarihine kadar ek süre verilmesine karar vererek duruşmayı 7 Nisan 2015 tarihi saat 09.30'a erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz: 'Anayasal Kurumlara Planlı Bir Saldırı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement