Emekli Zammı İçin Devletin Kasasından 10.5 Milyar TL Çıkacak - Son Dakika
Ekonomi

Emekli Zammı İçin Devletin Kasasından 10.5 Milyar TL Çıkacak

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık seyyanen zammın yıllık maliyetinin yaklaşık 10,5 milyar lira olacağını açıkladı.

26.12.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibinin yararlanacağını 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağını seyyanen zammın yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacağını açıkladı.

Bağlı, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren tasarının, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği anımsattı. SSK ve BAĞKUR emeklilerinin ocak ayında 100 lira seyyanen zammın yanında 2015'in Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen 6 aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında zammı da alacağını belirten Bağlı, şunları kaydetti: "100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak.

8 MİLYON 830 BİN KİŞİ YARARLANACAK

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibi yararlanacak. 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağını seyyanen zammın yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacak."

'HUZUR İÇİNDE HARCAMALARINI DİLİYORUM'

Ülkenin bugünlere gelmesinde emeklilerin geçmişte ürettiği değerlerin önemli payının olduğunu ifade eden Bağlı, sosyal devletin referans noktalarında birinin de emeklilerin memnuniyeti olduğunu söyledi. SGK olarak milyonlarca emeklinin sosyal güvenlik hizmetlerindeki memnuniyetini önemsediklerini dile getiren Bağlı, "100 lira seyyanen zam tüm emeklilerimize hayırlı olsun. Emeklilerimizin bu parayı aileleriyle birlikte huzur içinde harcamasını ve devletimiz ve milletimizin selameti ve huzuru için dua etmelerini diliyorum" dedi.

Emekli Zammı İçin Devletin Kasasından 10.5 Milyar TL Çıkacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Emekli Zammı İçin Devletin Kasasından 10.5 Milyar TL Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Şefika dokuzoğlu: Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin.bayrağımızı veezanımızı kesmesin 41 6 Yanıtla
  • AHMET TURAN: BU MEVLALAR UFAK MEVLA DEĞİL ARKADAŞLAR. EKONOMİ GERÇEĞİ VAR BİR DE. ALLAH BEREKET VERSİN. EMEKLİLER DE YETERLİ OLMASA DA CİDDİ ARTIŞLAR VAR. ŞÜKÜR EDELİM ANCAK HAKKIMIZI DA ARAYALIM. 1 3 Yanıtla
  • halkk: emekliye dunyayi veer yine az deerr yahuww 0 2 Yanıtla
  • m.emin yılmaz: allah devletimize zeval vermesin(ancak yarım kalmış intibak haksızlığı,da giderilmeli) 0 2 Yanıtla
  • murat: 100 TL nedir be utanmadan bide lafını ediyor. Devlet vatandaşına adil ve eşit davranmak zorunda. Millet vekili emeklisi 7-8 bin tl alırken işçi emeklisi 1000 almamalı. asgazri ücret 1300 tartışılırken vekil 15000 almamalı... 2 0 Yanıtla
  • Kıl adam: Yaw zannedersin 1000 tl zam yaptı :) 1 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: EY DEVLETİN İLERİ GELENLERİ ENFLASYONU ÇİFTLİ RAKAMLARDAN TEKLİ RAKAMLARA İNDİRDİĞİNİZİ SÖYLEYEREK BU VERMİŞ OLDUĞUNUZ ENFLASYON RAKAMLARINA GÖRE MİLLETE VE EMEKLİYE YÜZDE 3 YÜZDE 4 YÜZDE 5 ZAM YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ BEN CEBİMDEN ÇIKAN PARAYA BAKARIM YÜZ LİRA ON LİRA GİBİ OLDU PARANIN ALIM GÜCÜ NEREDEYSE YOK OLDU GİBİ BİR ŞEY O BAKIMDAN KİMSE BANA KÜL YUTTURAMAZ ENFLASYONU BEYAZ EŞYADAN PIRLANTADAN AMPUL DEN HIRDAVATTAN GÖSTERMEYİN BENZİN ET SÜT YOĞURT PEYNİR ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDAN GÖSTERİN... 0 1 Yanıtla
  • bam: milletvekılıne zam yapılırken ses çıkmıyo ama 1 0 Yanıtla
  • ...: Verseler suc. Vermeseler suc. Kimseye yaranamazsiniz. 0 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: EY DEVLETİN İLERİ GELENLERİ SİZLERİN VERMİŞ OLDUĞUNUZ TEK HANELİ ENFLASYON RAKAMLARINA BENİM KARNIM TOK BANA KİMSE KÜL YUTTURAMAZ HA BU YAZILARIMDAN DOLAY BENİ DE ALIP YAKA PAÇA KARGA TULUMBA GÖTÜREBİLİRSİNİZ İLAVETEN BENİM KİMSEDEN KORKUM YOK BİZE SADECE ALLAH TAN KORKMAYI ÖĞRETTİLER O BAKIMDAN KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR BEN SADECE DOĞRULARI ABARTMADAN SÖYLERİM SÖYLEDİĞİM ŞEYLER BİRİLERİNİN CANINI ACITABİLİR AMA BUNLARIN HEPSİ DOĞRU HAKTAN VE DOĞRUDAN UZAKLAŞMAK KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ... 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement