Emekliler Terörü Masaya Yatıracak - Son Dakika
Güncel

Emekliler Terörü Masaya Yatıracak

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), ülke genelindeki 104 şubesinde, aralarından öğretmen, subay ve sosyologların da olduğu farklı mesleklerden emeklilerin görüşlerini alarak terör sorununa çözüm arayacak.

15.03.2016 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), ülke genelindeki 104 şubesinde, aralarından öğretmen, subay ve sosyologların da olduğu farklı mesleklerden emeklilerin görüşlerini alarak terör sorununa çözüm arayacak.

TÜED'den yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu'nun önceki gün Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından toplandığı belirtildi.

Toplantıda, yakınmanın, terörü kınamanın ve lanetlemenin ötesinde somut adımlar atılması konusunda görüş birliğine varıldığı bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda, ülkenin yaşam tecrübesi, bilgi birikimi ve toplumsal hafızası olan emeklilerin olgun iradeleri ve enerjileri ile terör sorununa çözüm için altyapı oluşturabilecek bir hareketin başlatılması uygun görülmüştür. Bu noktadan hareketle şubelerimizin bulunduğu il ve ilçelerde emekli, yaşlı, gazi veya şehit yakınları dernekleri ya da diğer sivil toplum kuruluşları ile aralarında öğretmen, subay, sosyolog, psikolog ve hukukçuların da olduğu farklı mesleklerden emeklilerin katılımıyla bir platform oluşturulacak. Bu platformda teröre karşı çözüm önerilerinin masaya yatırılarak bir rapor haline getirilmesi ve söz konusu raporun da ivedilikle genel merkezimize ulaştırılması gerekiyor."

Açıklamada, emeklilerin, ülkenin ve milletin bekası için her zaman göreve hazır olduğu vurgulanarak, "Ülkenin yaşam tecrübesi, bilgi birikimleri ve siyasi hafızası olan biz emekliler, olgunlaşmış enerjimizle bütün hain saldırılara karşı yapılacak her türlü mücadele için, ortak akılla üretilecek her türlü huzur projesi için bir araya geleceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emekliler Terörü Masaya Yatıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement