Emeklilerden 40 Derece Sıcakta 40 TL'ik Zam Protestosu - Son Dakika
Güncel

Emeklilerden 40 Derece Sıcakta 40 TL'ik Zam Protestosu

İzmir'de, DİSK Emekli- Sen üyeleri, Konak Meydanı'nda, güneş altında 40 dereceye yaklaşan sıcaklık altında 40 TL'lik Temmuz ayı zammını protesto etti.

26.06.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, DİSK Emekli- Sen üyeleri, Konak Meydanı'nda, güneş altında 40 dereceye yaklaşan sıcaklık altında 40 TL'lik Temmuz ayı zammını protesto etti.

Konak Meydanı'nda toplanan DİSK Emekli Sen üyesi yaklaşık 70 kişi, ellerinde 'Fıtratında vicdan olsun zalim', 'Yüzde 3 çok değil mi babacığım', 'Durmak yok TÜFE yalanına devam' yazılı dövizler taşıdı. 40 dereceye yaklaşık sıcak altında eyleme katılanlar, emeklilerin yüzde 75'inin açlık sınırının altında, tamamına yakının ise yoksulluk sınırının altında maaş aldığını dile getirdi. Emeklilerin eylemine CHP İzmir İl Başkan Yardımıcısı Ülkümen Rodoplu ve Konak İlçe Emekli Komisyonu temsilcileri de destek verdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Emekliye verilen 40 TL'lik zammı, ancak tüm ülkenin lokantalarında, manav, kasap, bakkal ve süpermarketlerinde TBMM restonlarındaki gibi 1 TL'ye yemek, 10 Kuruş'a su, 50 Kuruş'a tatlı satılırsa kabul ederiz" dedi.

Mayıs ayı sonu itibarıyla yılın ilk 5 aylık dönemi için açıklanan TÜFE artış oranının, yılın ilk altı ayı için verilmiş olan yüzde 3.27 oranını aşarak yüzde 5.38 olduğunu dile getiren ve DİSK Emekli Sen Ege Bölge şubeleri adına açıklama yapan Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, "Böylece SSK ve Bağkur emeklilerine verilen yüzde 3.27 oranındaki zam daha yılın başında erimiş ve milyonlarca emekli cebinde olmayan paradan harcayarak yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Aynı şekilde aylıkları 2014 yılı sonuna kadar arttırılmayacak olan Emekli Sandığı emeklilerin maaşları da, ekonomik bozulmanın yol açtığı yüksek enflasyondan dolayı gerilemektedir" dedi.

İbrahim Yılmaz, emeklilerin yüzde 60'ının kredi yoluyla banklara borçlanmış durumda olduğunu belirterek, "Aldıkları emekli aylığıyla geçinemedikleri için, ucuz işgücü olarak ikinci bir işte çalışıyorlar, bu çalışmaya karşılık devlete vergi ve sosyal güvenlik destek primi veriyorlar. Alınmayan iş güvenliği tedbirleri nedeniyle önlenebilir iş kazalarında ölüyorlar. İşsizlik cehennemide dönmüş Türkiye'de, işsiz çocuklarına ve torunlarına bakamıyorlar. Para bulamadıkları için, ülke içinde seyahat edemiyorlar. Başka kentlerdeki çocuklarını, torunlarını ve akrabalaranı ziyaret edemiyorlar. Kahve köşelerinde, parklarda zaman tüketmeye terk ediliyorlar. Sağlık hakkı gasp edilen emekliler, hastane kuyruklarında bekliyorlar ve yeterli sağlık hizmeti alabilmek için ceplerinden para ödemek zorunda kalıyorlar" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emeklilerden 40 Derece Sıcakta 40 TL'ik Zam Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının sağ ve sol bölmelerinin derinliklerinin farklı olduğu ve dolapta gizli bir bölme olduğu tespit edildi. Şahıs, gizli bölmede saklanırken yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.
    20:32 İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.


Advertisement