Emeklilere Kötü Haber: Ek Zam Yok - Son Dakika
Ekonomi

Emeklilere Kötü Haber: Ek Zam Yok

Mehmet Şimşek, emekli haklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışların yapılmasına yönelik halihazırda bakanlıkça yürütülmekte olan bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

18.12.2014 10:20  Güncelleme: 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin soru önergesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıtladı. Bakan 2002 Aralık-2014 Ekim dönemi itibarıyla kamu görevlilerinin ve emeklilerin mali ve sosyal haklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını söyledi.

EMEKLİ AYLIKLARINDAKİ ARTIŞ ENFLASYONUN OLDUKÇA ÜZERİNDEYMİŞ

Emeklilerin aylık ve ücretlerine ilişkin söz konusu artışlar göz önünde bulundurulduğunda, aylık ve ücretlerdeki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiğini ifade eden Maliye Bakanı, "Aylıklardaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini de artırdığı görülmektedir" dedi.

EMEKLİYE İLAVE ARTIŞ YOK

Maliye Bakanı, emeklilerin mali ve sosyal haklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışlar yapılmasına yönelik halihazırda bakanlıkça yürütülmekte olan bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

EMEKLİNİN MAAŞININ YENİDEN HESAPLANMASI YOLUNDA ÇALIŞMA YOK

Bakan Şimşek, destek primi kesinti süresi ve miktarını dikkate alarak, çalışan emeklilerin maaşlarının yeniden hesaplanması yolunda Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

Emeklilere Kötü Haber: Ek Zam Yok
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Emeklilere Kötü Haber: Ek Zam Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • pelin Sarah: Sonuna kadar AKP. 4 31 Yanıtla
  • mardinli: Bu millete herşey müstahak. . Seçim zamanı gelince ak parti diye gök kubbeyi inleten toplum şimdi peygamber yakıştırması yaptıklarına beddua ediyor. Büyük ustaya söyleyin de kurtarsın sizi. ! 26 2 Yanıtla
  • mümtaz: Bu kadar milletin içinde yemin ediyorum birdaha AKP'ye oy verirsem ellerim kırılsın. . . 25 3 Yanıtla
  • yılmaz KARTOPU: Bencede zam olmasın yattıkları yerden maaş alıyorlar 3 24 Yanıtla
  • cengiz6161: vaallahi cookkkk bile almisiniz. bu daha iyi günlerinizzzzzz. hangi yolsuzluklari sorguladinizda simdi agliyorsunuz sizlerin haklarini savunmak icin seslerini cikartanlari asagiladiniz, yok saydiniz simdi ne oldu. akp size cokkk bile verdi gidin bilalin vakfina, bayraktara, zeraba, caglayana paralari makinayla sayiyorlar. sizde üsümemek icin battaniyeye sarilin gaz yakmayin bekleyin. seneye secim var söz aksaray parasi satilip sizlere dagitilacak bekleyin secim vaadleriniz gelir yakinda. 23 4 Yanıtla
  • ...: artık adamlar bu mılletın zeka sevıyesını çözdü. ona göre açıklama yapıyorlar. . ne söylesek bu kerızler yıyor dıyorlar sanırım. . zıra haksız da sayılmazlar. . ne hesap soran var, ne bişey dıyebılen var. . hanıg ulkede emeklılık yasını ılerıye çeken bır hukumet oyunu artırabılır kı:))(65 yas) tabıkı turkıye!. . bende kımseye yenı bır sosyal hak vermesem ve sureklı oy alsam, bende kımseyı umursamam. . emeklıler boşuna ağlamayın, 10 mılyon oy verdınız. . . . şimdi de bu açıklamaları sineye çekeceksınız, o kadarQ. . . . 24 0 Yanıtla
  • cucu: emeklilere zam yoooook millet vekillerine 10 dakkada zizce adalet bumu 22 1 Yanıtla
  • izmirli: Ne diyeyimki...allah belanizi versin 18 2 Yanıtla
  • mehmet kırbuga: kendilerine gelince kazanlan götürürler emekliye gelince kaşıklan vermek bile zor geliyor 2015 seçimlerindede meydanlarda bu konuşmayı yapın eyer bu emeklilerde size oy verirse yazıklar olsun o emekllilere 19 1 Yanıtla
  • sefalet: Benimde size kötü bir haberim var, size oy verirsem ellerim kırılsın. . . . Enflasyon olmuş 0 meyve, sebze. bakliyat yanına yaklaşılmıyor, alım gücümüz bitti faturaları ödeyemiyoruz siz kendinize zam yapın emekli son günlerini yaşıyor nasıl olsa yokluğa alışmış. . . 14 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement