Emeklilerin Enflasyon Hesabı İsyanı - Son Dakika
Ekonomi

Emeklilerin Enflasyon Hesabı İsyanı

Emeklilerin Enflasyon Hesabı İsyanı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Isparta Şubesi Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

08.08.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Isparta Şubesi Olağan Genel Kurulu'na katıldı. AK Parti Milletvekili Recep Özel ve diğer siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Ergün, emeklinin hükumet kurulması yönünde umudunu yitirmediğini söyledi.

Emeklilerin sorunlarının büyük olduğunu kaydeden Ergun, "Bu sorunların çözülmesi sokakta dedikodu yapmakla çözülmez. Mutlaka Türkiye'de bir hükümet kurulmalı. Emeklilerin beklentilerine sayın başbakan, bakanlar diğer siyasi partiler karar alarak emeklilerin sorunlarını çözmeliler. Biz halen umudumuzu yitirmedik. Umarım bu turların sonunda bir hükümet kurulur. 7 Haziran'dan bu yana 2 ay geçti. milletin böyle bir beklentisi var. Gittiğimiz her yerde hükümet ne zaman kurulacak. Emeklilerin beklentilerine ne zaman cevap verecekler sorularını yöneltiyorlar. Bizim de temennimiz inşallah uzlaşırlar. Türkiye bize göre zaman kaybetmemeli. Bir an evvel hükümet kurulmalı, Türkiye'nin dertlerine deva olacak kararları almalılar" dedi.

"EMEKLİNİN ADINI BİLMEDİĞİ ŞEYLER HESABA ALINIYOR"

Yeniden gündeme gelen erken emeklilik konusunda da görüşlerini açıklayan Ergün, "Yasalarda değişiklik yapılmadığı sürece ya da ayrı bir yasa çıkmadığı müddetçe, bu beklenti havada kaldır. Türkiye 1999'daki depremde kan ağlarken, çıkan 4447 yasasıyla hem emeklilik yaşı yükseldi, hem de işçi ve Bağ-Kur emeklisinin hayatı, Türkiye Cumhuriyeti'ne değil de Türkiye İstatistik Kurumu'nun emrine verildi. Bugün devam eden hükümet ve evveli de 1 Ekim 2008'den geçerli 5510 sayılı kanunu çıkardılar. Bu şekilde 9 milyon 200 bin emekliyi bu kanunun 55'inci maddesine bıraktılar. 55'inci maddede, yıl ikiye bölünüyor. 1 Ocak- 30 Haziran, 1 Temmuz- 31 Aralık. İşçi ve Bağ-Kur emekli maaşlarının artışı 6 aylık enflasyon toplamına göre yapılıyor. 1 Temmuz'dan geçerli yüzde 4,76 zam verdiler. Şimdi de malumunuz Ocak ayında da temmuz zammını sanki Türkiye'de her şey bollaşmış gibi 0,009 verdiler. Oysa emeklinin hayatı ile ilgili noktalarda, emeklinin adını bilmediği, kullanmadığı şeyleri hesaba alacaklarına beslenmeye yönelik hayatı endeks alınmalı. Artışlar buna göre yapılmalı. Bizim hayatımızla ilgili karar verenler, inanıyorum ki hiç çarşıya pazara çıkmıyorlar. Bizim bunları söyleme görevimiz var. Buna göre herkes değerlendirmesini yapsın" diye konuştu.

Divan Başkanlığını Ergün'ün yaptığı genel kurulda Isparta Şube Başkanlığı'na yeniden Abdülkadir Ersal seçildi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Emeklilerin Enflasyon Hesabı İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement