Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Mağduriyetlerinin Giderilmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Mağduriyetlerinin Giderilmesini İstedi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Mağduriyetlerinin Giderilmesini İstedi

1999 yılında yapılan düzenleme ile emekli olma yaşları ötelenen mağdurlar sosyal paylaşım siteleri dışında da bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

15.03.2012 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1999 yılında yapılan düzenleme ile emekli olma yaşları ötelenen mağdurlar sosyal paylaşım siteleri dışında da bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Sosyal paylaşım sitesi facebbok'ta emeklilikte yaşa takılanlar adıyla açılan sayfaya kısa sürede 50 bin üye kaydoldu. Platform sözcüleri, GAPp Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'la İstanbul'da bir araya geldi.

Sultanahmet'te bulunan Adıyamanlılar Derneğinde GAP Gazeteciler Birliği genel Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu sözcüleri "Lütuf değil hakkımızı istiyoruz" dediler.

Platform sözcüsü Hüseyin Uzun, Türkiye genelinde 1999 yılından önce sigortalı olup emekli olmada yaş sınırları uzatılan önemli oranda mağdur olmasına rağmen emeklisine az bir zaman kala yapılan duzenleme ile hayatları alt üst edilenlerin sayısının 3 milyon civarında olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için seslerini hükümete duyurmada basın ve medyadan desek beklediklerini belirttiler.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu sözcülerini tek tek dinleyen GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz "Sizlerin durumunda bulunan İzmir'de, Adıyaman'da, Şanlıurfa'da, Gaziantep gibi Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda basın emekçisi de var, bu sorun toplumun genelini ilgilendiriyor bizler mağduriyetinize inanıyoruz, sizlerde buna inanarak haklı mücadelenize devam edeceksiniz bizlerde sizleri destekleyeceğiz, yayın kuruluşlarımızda bu soruna geniş yer vereceğiz ve inşallah bu

gun Sultanahmet te yaptığımız toplantı mahallinde bir müddet sonra bu mağduriyet için yapılacak düzenlemeler sonrasında burada bir pasta keserek başarımızı hep beraber kutlayacağız" dedi.

Ev sahipliği yapan İstanbul Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Deniz de "Bin üyemizle haklı mücadelenizin yanındayız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Mağduriyetlerinin Giderilmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement