Emekliye Ayrılacak Rektörün Yeni Rektörden 'Atatürk' İsteği - Son Dakika
Güncel

Emekliye Ayrılacak Rektörün Yeni Rektörden 'Atatürk' İsteği

Emekliye Ayrılacak Rektörün Yeni Rektörden \'Atatürk\' İsteği

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış töreni yapıldı.

14.10.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış töreni yapıldı. Ağustos ayında emekliye ayrılacak olan Rektör Suha Aydın, "Yeni gelecek rektör arkadaşımdan bir tek şey istiyorum. Yönetim tarzı veya başka konularda farklı olabilir ama ne olursa olsun Atatürk ilke ve devrimlerinin çizdiği bu güzel yoldan bizi ayırma" dedi.

Açılış töreni Çiftlikköy Kampüsü içinde bulunan Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Rektör Suha Aydın, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, akademik ve idari personel katıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu'nda devam eden törende, üniversite Oda Orkestrası mini bir konser verdi. Konserin ardından üniversitenin tanıtım filmi izletildi. Ardından konuşan Rektör Suha Aydın, üniversitelerinin 22. kuruluş yıl dönümü kutladıklarını belirterek, "Ben yaşıtlarına göre çok ilerde olan köklü bir üniversite olma yolunda büyük adımlar adan bu üniversitenin rektörü olmanın onurunu ve gururunu taşıyorum. Bu noktaya gelmemize katkı sağlayan, emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Şu anda bulunduğumuz kampüs 22 yıl önce boş bir arazi iken bugün gören herkese hayranlık duygusu uyandıran bir kampüs haline getirdik. Rektörlüğümün 2. dönemine alt yapıdaki sorunu büyük oranda çözmüş olarak başlamıştım. Artık üniversitemizi geleceğe taşıyacak çalışmalara ihtiyacımız vardı ve bu dönemde bunu başardık. Üniversitemiz artık başarıyı yakalamış durumdadır. Kaliteden ödün vermeden öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize ayrıca kentimizle birlikte başarı grafiğimizi yükseltme çabasında olan üniversitemiz, ulusal ve uluslararası alanda örnek olmayı kendine ilke edinmiştir ve bunu da başardığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Yaptıkları bütün çalışmalarda asla Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmadıklarını ve taviz vermediklerini belirten Aydın, "Bunu büyük bir mutluluk, gurur ve iftihar ile söylüyorum. Tabi bu bir kaç kişi ile olacak iş değil. Kuruluşundan itibaren böyle görgü ile kurulan bir üniversite. İnşallah bu görgüsünü devam ettirecek. Öncelikle başlatan ve devam ettiren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra gelecek arkadaşımdan bir tek şey istiyorum. Yönetim tarzı veya başka konularda farklı olabilir ama ne olursa olsun Atatürk ilke ve devrimlerinin çizdiği bu güzel yoldan bizi ayırma. Daha iyiye, daha güzele hep birlikte tüm MEÜ ailesi olarak gerçekleştireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekliye Ayrılacak Rektörün Yeni Rektörden 'Atatürk' İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement