Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapmak İçin TOKİ 4 Bin 354 Ev Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapmak İçin TOKİ 4 Bin 354 Ev Yapacak

TOKİ Başkanı Ergün Turan, ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek 4 bin 354 konut için ön talep alımına yarın başlanacağını ve müracaatların 30 Aralık'a kadar süreceğini söyledi.

08.12.2015 10:21  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için hazırlanan proje kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için ön taleplerin alınmasının yarından itibaren başlayacağını ve 30 Aralık'a kadar süreceğini bildirdi.

"HEDEF KONUT SAHİBİ OLAMAYANLAR"

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında konut sahibi olmak isteyen emeklilerin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini belirterek, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir" ifadelerini kullandı.

TOKİ tarafından, vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğuna ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğine işaret eden Ergün Turan, şunları belirtti:

EMEKLİLERE YÜZDE 25 KONTENJAN

"Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda emeklilerimize özel konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırdık."

17 İLDE ÖN TALEP TOPLANACAK

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4 bin 354 konut için yarından itibaren ön talep toplanacağını belirten TOKİ Başkanı Turan, bu kapsamdaki illeri şöyle sıraladı:

"Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma- Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya- Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya- Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep- İslahiye (31 konut), Giresun- Alucra (16 konut), Muğla- Yatağan (79 konut), Sivas- Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon- Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)."

KİMLİK KARTI İLE BAŞVURABİLECEKLER

TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını göstererek 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecek.

Ön taleplerin toplanmasının ardından konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konut almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek.

Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak.

KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR MÜRACAAT EDEBİLECEK

"İkinci Bahar" projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut edinmemiş olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı-kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.

Emeklilerle konut satışı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr adresinin "Emeklilere Özel" bölümünden ve http://www.toki.gov.tr/emeklilere-ozel linkinden ulaşılabilecek.

Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapmak İçin TOKİ 4 Bin 354 Ev Yapacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapmak İçin TOKİ 4 Bin 354 Ev Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • vatan: allah tokinin belasInI versin 6 1 Yanıtla
  • ziya.yener: izmir.de yokmu 3 1 Yanıtla
  • Kadirow: buna kim inanir tabikide yurdum garibanim fakirim yoksulum inanir 3 0 Yanıtla
  • İSYANNNNN: TOKİLERİ FAKİR OLAN ZATEN ALMIYORLAR Kİ PEŞİNAT OLARAK ZATEN %10 VEYA %12 İSTENİYOR BUDA 10 BİN VEYA 12 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR SONRA HER AY 341 İLE 440 HATTA 550 LİRA ARASINDAN HER AY ÜCRET ÖDEMESİNİ YAPILIYOR BİRDA ŞEHİRDE UZAK BUNUN SERVİS ÜCRETİ VS EK MASRAFLAR NASIL ASGARİ ÜCRETLE VEYA FAKİR OLAN İNSANLARI KONUT SAHİPLERİ YAPACAKLAR SAOLSUNLAR SİİRT TE YAPTILAR AMA ZENGİNLER BAŞ VURDULAR ÇÜNKÜ PEŞİNATI ÖDEYEBİLECEK KİMSE YOKTU... 3 0 Yanıtla
  • poyraz: 4354 evin fakire en fazla 54 tanesini verirler toki zengini dahada zengin etmek icin ev yapiyor kimi kandiriyorsunuz siz ya 2 0 Yanıtla
  • atlı: EEEE aDANA YA NE ZAMAN GELECEKLER 0 1 Yanıtla
  • Ist: Mardin Kızıltepe de yapıldı fakir alamadı çoğu zenginler ve polisler aldı 1 0 Yanıtla
  • Birtan Şimşek: Bir emeklinin geliri 3200 TL olması mümkünmü dalgamı geliyorsunuz.Evde tek emekli geliri olan benim Gelirim sadece 1481TL dır.Yapıyorsanız birşeyi benim gibi birini de insan yerine koyup kiradaan kurtarınki amacına hizmet etsin TOKİ 0 1 Yanıtla
  • caner : abi iyide Allah razi olsun ama siirte yaptiniz tokinin fiyati çok yuksek o fiyatin altinda bile siirtin en iyi yerinde ev alirim.sizden ricam fiyatlari bolgeyi ve şehri goz onune alaraktan fiyat biçin istanbul ankaradaki fiyatlari aynen burda uygulaniyor tşkler 1 0 Yanıtla
  • cafer: RANT CANAVARI TOKİ. ARSALAR PEŞKEŞ EDİLIYOR. VERGİDEN MUSF VE MUEAHITTEN FAZLA ÜCRETE SATIYORLAR. EVLERI 5 KURUŞ ETMIYOR 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor
    14:36 Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Boao Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada, Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini en etkili şekilde sağlayan ulaşım rotası olduğunu belirtti. Tokayev, bu koridorun geçen yıl 3 milyon ton yük taşıdığını ve yakın gelecekte 10 milyon tona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:34 Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'Meyveciliğin Geliştirilmesi' projesi kapsamında çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, projenin amacının çiftçilere ekonomik getirisi yüksek ürünler yetiştirmelerine destek olmak olduğunu belirtti ve tarımsal potansiyeli en verimli şekilde kullanma kararlılıklarını vurguladı.

  • AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi
    14:33 AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi

    Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'yı kapsayan bölgede enerji altyapısını güçlendirdi. Şirket, 2023 ve 2024 yıllarında bölgede birçok yeni trafo merkezi, aydınlatma direği ve şebeke tesisleri kurmayı planlıyor.

  • Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı
    14:32 Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı

    Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, bir enerji üretim şirketi tarafından Kütahya İl Özel İdaresi araç parkına hibe edilecek olan 8 kamyonun ilk partisini oluşturan 4 adedinin teslim alındığını açıkladı. İkinci parti kamyonların ise Nisan ayı içerisinde araç parkına dahil olacağı belirtildi.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki metro projeleri hakkında bilgi verdi
    14:27 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki metro projeleri hakkında bilgi verdi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da devam eden metro projeleri hakkında bilgi vererek, İstanbul'un trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, bu yıl sadece 4 metro açılışı gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki yıllarda da İstanbul'a 600 kilometre daha yeni metro yapacaklarını söyledi.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi
    14:22 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi

    Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı, 2024 Şubat ayında 29 bin 933 yolcuya hizmet verdi. İç hat yolcu trafiği, Şubat ayında 29 bin 933 olarak kaydedildi. Ayrıca, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 506'ya ulaştı ve taşınan yük miktarı 309 ton oldu. Ocak-Şubat döneminde ise havalimanında toplamda 58 bin 852 yolcu, 878 uçak ve 605 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları Temmuz'da yeniden değerlendirilecek
    14:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları Temmuz'da yeniden değerlendirilecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk 6 ayındaki enflasyon oranına göre emekli maaşlarının Temmuz ayında tekrar gözden geçirileceğini açıkladı. Bu değerlendirme ile emeklilerin maaşlarının enflasyon karşısında korunması hedefleniyor.


Advertisement