Emektar Top Toplayıcısı Artık Düğünlerde Para Kazanıyor - Son Dakika
Yerel

Emektar Top Toplayıcısı Artık Düğünlerde Para Kazanıyor

Emektar Top Toplayıcısı Artık Düğünlerde Para Kazanıyor

Hakkari Şehir Stadyumu’nda yaklaşık 30 yıl boyunca top toplayıcısı olarak görev yapan genç, stadın yıkılmasıyla birlikte artık düğün törenlerinde oyun oynayarak geçimini sağlıyor.

24.06.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Şehir Stadyumu'nda yaklaşık 30 yıl boyunca top toplayıcısı olarak görev yapan genç, stadın yıkılmasıyla birlikte artık düğün törenlerinde oyun oynayarak geçimini sağlıyor.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait şehir stadyumunda amatör maçlar sırasında spor kulüplerinin verdiği harçlıklarla kale arkasında yaklaşık 30 yıl boyunca top toplayıcısı olarak görev yapan 40 yaşındaki Nuri Taş, artık işsiz kaldı. Şehrin değişik noktalarında yapılan düğün törenlerine katılarak saatlerce göbek oyunu oynayarak düğün sahipleri ve davetlilerin verdiği harçlıklarla geçimini sağlayan Taş, stadın yeniden yapılmasını istiyor.

Bazı spor kulüpleri başkanları ise sempatik tavırları olan Nuri'nin sahanın bir neşesi olduğunu belirterek, harçlık vererek maçlarda top toplayıcısı olarak görevlendirdiklerini belirttiler. 30 yıldır saha arkasında sağa sola koşturarak top toplayan Nuri Taş'ın sporu çok sevdiği için ilgili kurumunda sahip çıkması gerektiğini belirten kulüp başkanları, engelli olmasına rağmen çok iyi bir top toplayıcısı olduğunu söylediler.

Bağlar Mahallesi'nde katıldığı bir düğün töreninde nefesi kesilinceye kadar oyun oynayan Nuri Taş'ı düğün sahipleri kendisinin bu emeğini karşılıksız bırakmayarak sürekli kendisine bahşiş verdiler. İHA muhabirine açıklamada bulunan Nuri Taş, tek isteğinin yıkılan şehir stadyumunun yerine acilen bir stadın yapılması olduğunu söyledi. Taş, "Ben yıllarca şehir stadyumunda top toplayıcısı olarak hizmet verdim. Gençler top oynarken ben eğleniyordum, onlarla sohbet ediyordum. Geçimimi top toplayarak sağlıyordum. Yıkıldıktan sonra işsiz kaldım. Orası benim evim gibiydi. Sahamı yıkmaları çok zorumu gitti. Beni deli sanıyorlar, yıllarca verdiğim emeğimi yediler. Şehir stadyumu yıkıldıktan sonra para kazanmak için düğünlere gelip onları eğlendiriyorum. Düğün sahibi ve davetliler de bana para veriyorlar. Yapacak başka iş yok, eve kapansam sıkılırım, bunalıma girerim. Bende düğünlere gelerek geçimimi bu şekilde sağlıyorum. Ben bir top toplayıcısı olarak yetkililere sesleniyorum, gençlere saha yapsınlar. Merzan, Çukurca, Şemdinli veya Yüksekova'da nerede yaparlarsa yapsınlar yeter ki gençlere güzel bir saha yapsınlar" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emektar Top Toplayıcısı Artık Düğünlerde Para Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement