Emenike'ye Doping Cezası Gelecek mi? - Son Dakika
Spor

Emenike'ye Doping Cezası Gelecek mi?

Emenike\'ye Doping Cezası Gelecek mi?

Emmanuel Emenike'nin devre arasında stadı terk etmesi, "Doping kontrolüne girmediği için ceza alır mı?" sorusunu akıllara getirdi.

23.03.2015 07:19  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de Emenike'nin taraftarla yaşadığı krizin ardından devre arasında stadı terk etmesi doping kontrolüyle ilgili tartışmaları beraberinde getirdi.

KARTAL: STADA GERİ GELİRDİ

Fenerbahçe'de karşılaşma sonrası doping testine Meireles ve Mehmet Topuz girdi. Teknik Direktör İsmail Kartal bir soru üzerine "Kurada Emenike'nin ismi çıksaydı stada geri gelirdi" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR FUTBOLCU STADI TERK EDEMEZ

Buna karşın Dopingle Mücadele Talimatı'nın 17. Maddesine göre Emenike'nin stattan ayrılmaması gerekiyordu. Çünkü bu maddede, "Doping kontrol yapılacağına dair bildirim yapıldıktan sonra hiçbir futbolcu, her ne sebeple olursa olsun, doping kontrolüne alınacak futbolcular doping kontrol odasına ulaşana kadar stadı terk edemez" ifadeleri yer alıyor.

KURAL NE DİYOR?

Talimatlara göre ise Emenike'nin ceza alma ihtimali düşük. Çünkü talimatlara göre mücadelenin devre arasında her iki takımdan da doping kontrolüne girecek oyuncular belirleniyor. Emenike'nin de bu oyuncular belirlendikten sonra stadı terk ettiği ifade ediliyor. Ayrıca belirlenen iki oyuncunun yerine yedekler tespit ediliyor. Bu şartlarda Emenike'nin stadı terk etmesinin kendisi ve Fenerbahçe açısından herhangi bir sıkıntı yaratmayacağı ifade ediliyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Emenike'ye Doping Cezası Gelecek mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement