Emet'e Yeni Sanayi Sitesi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Emet'e Yeni Sanayi Sitesi Kuruluyor

Emet\'e Yeni Sanayi Sitesi Kuruluyor

Kütahya’nın 4. büyük ilçesi olan Emet ilçesine 50 işyerinden oluşan yeni sanayi sitesi kuruluyor.

17.01.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın 4. büyük ilçesi olan Emet ilçesine 50 işyerinden oluşan yeni sanayi sitesi kuruluyor. Yapılması planlanan yeni sanayi sitesi projesi hakkında bilgi vermek üzere, Emet Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı Abdullah Ünal, Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

Yaklaşık 3 ay önce, Emet Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanlığı görevine getirilen Abdullah Ünal, ilçe esnafının yeni sanayi sitesi isteği doğrultusunda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda birtakım görüşmelerde bulunduğunu dile getirdi.

Yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar alan Ünal, müjdeyi sanayi esnafını tek tek gezerek kendisi verdi.

Yapılan ziyarette sanayi esnafı, iş yerlerinin çok dar olması sebebi ile dışarıda açık alanda çalıştıklarını ve bu nedenle de sürekli hasta olduklarını, yeni geniş sanayi sitesinde çalışmak istediklerini söylediler.

Ziyaret sonunda yeni yapılacak sanayi sitesi alanında bir açıklama yapan Emet Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Abdullah Ünal, "Göreve geldiğimiz günden buyana, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda hemen hemen tüm esnafımızı ziyaret ettik. İlçenin en önemli ihtiyacının sanayi sitesi olduğu görüşünde birleştik. Sanayi ilçenin gelişmesinde olmazsa olmazdır. Şu anda üzerinde bulunduğumuz arazi 180 dönüm ve hazineye ait bir arazidir. Bu arazinin 20 dönümü gerekli çalışmalar sonunda sanayi sitesi için tahsis edildi. Burada Elli bloktan oluşan Emet Yeni Sanayi sitesi kurulacak. Şu anda bloklar için kayıtlarımız başladı. Sadece esnafımız kayıt yaptıracak ve bir esnafımız sadece 1 blok alabilecek. Ama bloklarda metre kare sınırımız yok. Yeni sanayi Sitesinin, eski sanayi sitesine sadece 30 metre uzaklıkta olması eski sanayi sitesinin aktif olarak devam etmesi için büyük bir şanstır. Artık, yeni sanayi sitemizin kurulmasıyla,İlçemizde bulunan devlete ait Bor Fabrikaları araçlarının bakımlarını başka ilçelerde değil, Emet ilçemizde yaptıracaktır. Çalışmalarımız sırasında desteklerini esirgemeyen, milletvekillerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet'e Yeni Sanayi Sitesi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement