Emet'i 1 Yılda 55 Bin Yerli ve Yabancı Turist Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Emet'i 1 Yılda 55 Bin Yerli ve Yabancı Turist Ziyaret Etti

Emet\'i 1 Yılda 55 Bin Yerli ve Yabancı Turist Ziyaret Etti

Bir çok hastalığa iyi gelen şifalı termal suları ve doğa yürüyüş alanları ile son zamanlarda tatilcilerin alternatifi haline gelen, Kütahya’nın Emet ilçesi 2013 yılında 55 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı.

20.01.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir çok hastalığa iyi gelen şifalı termal suları ve doğa yürüyüş alanları ile son zamanlarda tatilcilerin alternatifi haline gelen, Kütahya'nın Emet ilçesi 2013 yılında 55 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı. 2012 yılı rakamlarına göre ziyaretçi sayısında yüzde yüzlük artış olurken, son yapılacak olan doğa yürüyüş alanları ve otel yatırımları ile bu sayının 100 bine ulaşması bekleniyor.

Emet Termal Resort İşletme Müdürü Mesut Terziler, yaptığı açıklamada, "Her geçen gün ziyaretçi sayısında oldukça fazla artış var. Ülkenin dört bir yanından herkes eşsiz doğası ve bir çok hastalığın tedavisi şifalı suları ile ünlenen Emet'e geliyor" dedi.

Terziler, "Yaklaşık 10 aydır, burada işletme müdürü olarak görev yapmaktayım, turist sayısı artıkça işletmemiz hemen hemen yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Ek yatırımlarla tüm ziyaretçilere hizmet vermeye çalışıyoruz. İşletme olarak 2013 yılında 28 bin adet oda satışı yaptık. Buda yaklaşık 55.000 turistin Emet ilçesine ziyaret ettiğini göstermektedir. Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet vermek için sürekli yenileme çalışmaları ve yatırımlar yapmaktayız. İlk hedefimiz ilçeye yeni 100 apart kazandırmaktır. Nisan ayında apartlar için çalışmalara başlayacağız. Çevre düzenlemesi için 500 bin TL'lik yatırımlar yaptık. İşletme olarak doğayı da büyük önem gösteriyoruz. Oteller bölgesine 2 bin adet lale dikimi gerçekleştirdik. Tüm otel odalarımızı yeniden düzenledik. Tekrar Emet ilçesini ziyaret eden turistler, farklı yenilenmiş tesislerde, kendilerini sanki ilk defa bu tesislere gelmiş gibi hissedecekler. İlçeye mart ayında Şark usulü yeni bir cafe daha kazandıracağız. Yatırımlarımız büyüyerek devam edecektir. Tesislerimize sadece turistleri değil, tüm Emet halkını da bekliyoruz. İlçeye yapılacak olan, doğa yürüyüş alanları ve tesislerle artık Turizm sektöründen Emet hak ettiği payı alacaktır. Ülkenin en önemli turizm merkezlerinin başında gelecektir" ifadelerini kullandı. (MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet'i 1 Yılda 55 Bin Yerli ve Yabancı Turist Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement