Emet'te 'Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru' Programı - Son Dakika
Yerel

Emet'te 'Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru' Programı

Emet\'te \'Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru\' Programı

Kütahya’nın Emet Belediyesi tarafından ’Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru’ isimli program düzenlendi.

15.03.2016 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet Belediyesi tarafından 'Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru' isimli program düzenlendi.

Emet 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'ndaki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salon girişinde izdiham yaşanırken, dışarıda kalan vatandaşlar salon içine alındı.

Emet Belediyesi'nin sosyal belediyecilik projelerinden olan gecede ilk olarak, 2014-2015 Dünya Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Mısırlı Hafız Dr. Muhammed Recep'in Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Kuran-ı Kerim ziyafetinin ardından, ilkokul öğrencisi Fatma Doğan, Bedirhan Gökçe'nin seslendirdiği 'Sol yanım acıyor anne' adlı şiiri okudu. Doğan, okuduğu şiiri ile salondaki vatandaşları gözyaşlarına boğarken, şiir sonunda büyük alkış aldı.

"MARİFET İLTİFATA TABİDİR"

Gecede bir konuşma yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, "Bizler sizlerden aldığımız güç ve destekle bugüne kadar ilçemiz için çalıştık. Hisarlık sosyal tesislerinden, hükümet meydanlarına, galericiler sitesinden, engelsiz yaşam parkına, üniversite kafeteryasına kadar birçok hizmeti halkımızla beraber yaptık. Hizmetlerimize halkımızın gösterdiği ilgi ne kadar doğru karar verdiğimizi göstermektedir. Buda asıl iltifatı halkımızın hak ettiğini göstermektedir" dedi.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'nın konuşmasının ardından sahne alan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu kendisine gösterilen büyük ilgiden çok memnun olduğunu dile getirerek, "Bu bölgelerin yabancısı değilim, Uşak İmam Hatip bölümü mezunuyum, Kütahya, Afyon, Uşak, Gediz bölgelerini iyi bilirim. Ama bugün gördüm ki Emet ilçemize gelmekte çok geç kalmışım. Salonu tıklım tıklım doldurmuşsunuz Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Konuşmasında 12 yıldır televizyonlarda program yaptığının altını çizen Nihat Hatipoğlu, tek amacının halka, İslam dinini öğretmek ve İslam aleminin ebedi lideri peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatını halka anlatmak olduğunu söyledi. Hatipoğlu, "Biliyoruz ki bizler Sevgili Peygamberimizin yolundan gidersek yüce Allah bizleri hüsrana uğratmayacak. Bizler bir yola çıktık. Belki bundan yüz binlerce yıl önce rabbimiz bizleri yarattığında bizlere dedi ki; 'Ben rabbiniz değilmiyim?' Bizlerde cevap verdik, 'Evet sen bizim rabbimizsin' ve söz verdik. Daha sonra dünya hayatı başladı. İşte bugün bu çıktığımız yolda çok önemli bir dönemeçteyiz. Bu salondakilerin çoğu 80 yıl sonra olmayacak. Şuan kimimiz kırk, kimimiz elli kimimiz seksen yaşlarındayız. Ama dünya hayatı bir şekilde sona erecek. Mühim olan bu hayat sona erdiğinde rabbimizin huzuruna temiz çıkabilmektedir. Onun yolundan gidip bu ömrü tamamlaya bilmektir. Bir hocanız, kardeşiniz olarak sizlere tavsiyem sadece bir kişiyi önder edinip arkasından gidin, o sizlere yeter. O da sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa'dır" diye konuştu.

Son dönemlerde kadınlara yönelik artan şiddet olaylarına da değinen Nihat Hatipoğlu, "Peygamberimiz döneminde kocasından şiddet gören kadınların peygamberimize gelmesi üzerine, peygamberimiz cemaati camide toplanmaya çağırdı. Namaz vakti olmamasına rağmen camiye çağırılan halk şaşkındı. Peygamberimiz camide erkeklere 'Sizler bu kadınları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız. Ben duyuyorum ki bu kadınları dövüyormuşsunuz. Hiç mi utanmıyorsunuz? Ben hayatım boyunca hiçbir çocuğa, hiçbir kadına hiçbir köleye el kaldırmadım.' dediğini aktararak dinimizin kadınlara verdiği öneme vurgu yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren sohbetin ardından, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, konuklara Kütahya çinisi hediye etti.(MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet'te 'Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement