Emine Ayna: Erdoğan da Özerkliğin Önünde Duramayacak - Son Dakika
Güncel

Emine Ayna: Erdoğan da Özerkliğin Önünde Duramayacak

Emine Ayna: Erdoğan da Özerkliğin Önünde Duramayacak

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Abdülhamit cumhuriyetin önünde duramadıysa, Erdoğan da özerkliğin önünde duramayacak" dedi.

26.11.2015 17:44  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Ağrı milletvekili Dirayet Öztürk'ün de aralarında bulunduğu partililer tarafından Doğubayazıt- Çaldıran yol ayrımında karşılanan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, bir düğün salonunda partisi tarafından düzenlenen 'öz yönetim' paneline katıldı. Panelde kısa bir konuşma yapan Ayna, şunları söyledi:

''ABDÜLHAMİT CUMHURİYETİN ÖNÜNDE DURAMADIYSA, ERDOĞAN'DA ÖZERKLİĞİN ÖNÜNDE DURAMAYACAK''

"Özerklik dediğimiz şey bizim hem ulusal hem de yaşamsal, toplumsal kendimizle ilgili karaları kendimizin vereceği bir sistemdir. Özerklikten kastettiğimiz budur. Biz AKP'ye ve Erdoğan'a şunu söylüyoruz. Sen kabul etsen de bu olacak. Abdülhamit nasıl ki cumhuriyetin önünde duramadıysa, Erdoğan'da özerkliğin önünde duramayacak. Biz özerklikten vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Özerklik halkın yönetimi demektir. Özerklik halkın irade olması demektir. Özerklik halkın sözünün olması demektir. Özerklik halkın karar vermesi demektir. Bir başkasına karar verme yetkisi vermeyeceğiz. Biz karar vereceğiz." - Doğubayazıtağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Ayna: Erdoğan da Özerkliğin Önünde Duramayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.


Advertisement