Emine Erdoğan: Bu Ülkeyi ve Milleti Hep Birlikte Layık Olduğu Noktaya Taşıyacağız - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan: Bu Ülkeyi ve Milleti Hep Birlikte Layık Olduğu Noktaya Taşıyacağız

Emine Erdoğan: Bu Ülkeyi ve Milleti Hep Birlikte Layık Olduğu Noktaya Taşıyacağız

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz şehitleri ile iç güvenliğin sağlanmasına yönelik yapılan operasyonlarda şehit düşenlerin yakınlarının iştirakiyle gerçekleşen 'Yalnız Değilsiniz–Türkiye'nin En Büyük Ailesi' programına katıldı.

08.12.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz şehitleri ile iç güvenliğin sağlanmasına yönelik yapılan operasyonlarda şehit düşenlerin yakınlarının iştirakiyle gerçekleşen 'Yalnız Değilsiniz– Türkiye'nin En Büyük Ailesi' programına katıldı.

Programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Halk Bank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bakan eşleri ve davetlilerde hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen programda, şehit ailelerinin çocuklarına, eğitim hayatlarına katkı amacıyla Halk Bankası sponsorluğunda 750 bilgisayar hediye edildi. Emine Erdoğan programda bir konuşma yaptı.

"15 TEMMUZ GECESİ ORTAYA KOYDUĞUMUZ MİLLET OLMA DİRAYETİNİ SÜRDÜRÜRSEK SIKINTILARIMIZI AŞARIZ"

Programa, şehitlerin geride bıraktığı ailelerine, 'yalnız değilsiniz' demeye geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Emine Erdoğan, şehit yakınlarına hitaben, "Sizlerle hemhal olmaya, evlatlarımızı bağrımıza basmaya geldik. Sizler, şehitlerimizin emanetisiniz. Her türlü derdiniz, derdimizdir" dedi.

Kaybedilen bir yakının bıraktığı acıyı dindirmenin zor olduğunu ifade eden ve "Onların şehit olduğunu, çok yüksek makamlara eriştiğini bilsek de, bu sızıyla baş etmek hiç kolay değildirö diyen Emine Erdoğan, şunları söyledi: "Yaşadıklarımızın elbette ilahi bir boyutu olduğu kadar, bir yandan da bizlerin iradesine bakan boyutu var. Bizlerin çabası, azmi ve iradesiyle şekillenen bir hayat yaşıyoruz. Kötülükler karşısındaki tavrımız, yaşadığımız olaylardan aldığımız dersler, iyilikleri teşvik eden eylemlerimiz, dünyamızı biçimlendiriyor. 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğumuz millet olma dirayetini sürdürürsek, sıkıntılarımızı aşacağız. Bu ülkeyi, bu milleti hep birlikte layık olduğu noktaya taşıyacağız."

"ÖMÜR BİZE VERİLMİŞ BİR HAZİNEDİR"

İnsan sermayesini güçlendirmek için bundan sonra yürütecekleri mücadelenin mihenk taşının eğitim olduğunun altını çizen Emine Erdoğan, şehit çocuklarına hediye edilen bilgisayarların amacına uygun ve dozunda kullanılması gerektiğini vurguladı ve bilgisayar hediye edilen gençlere hitaben, "Hayatınız ekran başında geçmesin. Ömür bize verilmiş bir hazinedir. Onu ne kadar iyi kullanır, vaktimizi ne kadar dolu dolu geçirirsek, başarı ve mutluluğumuz da o kadar çok olur" diye konuştu.

Emine Erdoğan konuşmasında, gençlerin geleceğine yatırım yapmanın önemine değinerek, "Onları akademik başarılar yanında, sanatın, sporun farklı dallarında yüksek hedeflere yönlendirmeliyiz. Bugün onlara ne yatırım yaparsak, gelecekte ülkemizde biçeceğimiz şey de odurö görüşlerine yer verdi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan: Bu Ülkeyi ve Milleti Hep Birlikte Layık Olduğu Noktaya Taşıyacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement