Emine Erdoğan'dan, Vali Eşleri Onuruna, Saray'da Öğle Yemeği - Son Dakika
Politika

Emine Erdoğan'dan, Vali Eşleri Onuruna, Saray'da Öğle Yemeği

Emine Erdoğan\'dan, Vali Eşleri Onuruna, Saray\'da Öğle Yemeği

Emine Erdoğan, 2012 yılından itibaren kendi öncülüğünde gerçekleşen Gönül Elçileri Projesi kapsamında, 81 ilden gelen vali eşleri onuruna Saray'da öğle yemeği verdi.

25.02.2015 18:01  Güncelleme: 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2012 yılından itibaren himayesinde gerçekleşen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilden gelen vali eşlerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir öğle yemeği verdi.

Şefkat ve merhamete muhtaç çocukların koruyucu ailelerle buluşmasında köprü vazifesi üstlendikleri için vali eşlerine teşekkür eden Emine Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, gönüllülüğün anlam ve önemine değindi.

Koruyucu ailelere özellikle teşekkür ettiğini ifade eden Emine Erdoğan, "Onlar, küçük yaşta yetim ve öksüz kalmış bir Peygamber'in takipçileri olarak, yetimin halinden anladılar, öksüze, kimsesize kucak açtılar. Mayasında şefkat ve merhamet olan bir medeniyetin varisleri olduklarını, en güzel şekilde ortaya koydular. Sayıları 3 bin 354 olan koruyucu ailelerimizin, her birine tek tek teşekkür ediyorum. ve sayılarının artmasını diliyorum" dedi.

"KİMSESİZ KALMIŞ EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKIN"

Koruyucu aile projesinin sınırları aşmasını arzu ettiğini de söyleyen Emine Erdoğan, Avrupa'da yaşayan yurttaşlara da seslenerek, "Anne-babalarını kaybetmiş, kimsesiz kalmış evlatlarımıza, oralarda sahip çıkın. Şefkat ve merhamete muhtaç çocuklarımıza, gurbette ikinci bir gurbet yaşatmayın. Onları farklı inançlara, farklı geleneklere, farklı kültürlere mecbur bırakmayın. Koruyucu aile olma misyonunu, orada sizler de icra edin" diye konuştu.

Vali eşlerinden 81 ilde Gönül Elçiliği Projesi kapsamında devletin sıcak elini kimsesizlere uzatmalarını isteyen Erdoğan, "Kimsesiz tek bir çocuğun bile, başı hiç okşanmadan büyümesi, bizim, hepimizin üzerinde ağır bir vebaldir" ifadelerini kullandı.

"BAHARI, FİDANLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURARAK, TOPRAĞIN BEREKETİNE EKEREK KARŞILAYALIM"

Vali eşlerini, 21 Mart Dünya Ormancılık günü ve haftasında 'Bereket Ormanları' adıyla 81 ilde 100 bin fidan dikerek orman alanı oluşturmaya davet eden Emine Erdoğan, "Baharı, fidanlarımızı toprakla buluşturarak, geleceğe dair umutlarımızı, toprağın bereketine ekerek karşılayalım. Ormanların getireceği yağmurlar, toprağımızın bereketini artırsın ve bu döngü, çocuklarımızın geleceğini inşa etsin. Yeşilin binbir tonu ülkemizi kuşatsın" şeklinde konuştu.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, milletvekilleri ve İçişleri Bakanı'nın eşi Gülseren Ala'da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Emine Erdoğan'dan, Vali Eşleri Onuruna, Saray'da Öğle Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement