Emine Erdoğan'dan Yardım İsteyen Moda Akademi Yetkilisine Cevap - Son Dakika
Ekonomi

Emine Erdoğan'dan Yardım İsteyen Moda Akademi Yetkilisine Cevap

Hürriyet yazarı Vahap Munyar köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı toplantıda dikkat çeken bir diyaloğu paylaştı.

02.05.2016 16:04  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Moda Akademisi (İMA) ve Dice Kayek'in işbirliği ile gerçekleştirilen bir serginin açılışına katıldı. Açılışın ardından yönetim ekibi ile sohbete başladı. Hürriyet yazarı Vahap Munyar, köşesinde o sohbette çok dikkat çeken ayrıntıyı bugün köşesinde paylaştı. İşte Munyar'ın o yazısı;

İŞTE O YAZI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Moda Akademisi (İMA) ve Dice Kayek'in işbirliği ile gerçekleşen "İzler: Türk El Sanatları Koleksiyon Sergisi"ni açtıktan sonra yönetim ekibiyle sohbet için toplantı odasına geçti.

Dice Kayek'in kurucuları Ayşe ve Ece Ege'nin anlatımıyla Özel Kalem Müdürü Sema Silkin Ün'le birlikte sergiyi gezen Emine Erdoğan, İMA'da eğitim gören Şebnem Günay, Tayfun Kaba, Neslihan Çömez, Tuğçe Demiran ve Asude Şenoğlu'nun tasarladığı elbiselerden oluşan sergiden etkilendiğini belirtti:

- İğne oyası, tel sarma, tel kırma, sedef kakma gibi el sanatlarını canlandırma hedefi çok önemli. Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler el sanatlarımızı hayatımızdan çekip alıyor. Oysa onlar milli hafızamızı, kültürel mirasımızı içinde barındıran zenginliklerdir.

İMA'nın kurucusu İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, serginin kreatif danışmanlığını Ece Ege'nin yaptığını belirtip, İMA'nın kurulduğu günlere döndü:

- İMA, 2007'de Avrupa Birliği, Ekonomi Bakanlığı ve İHKİB işbirliği ile kuruldu. Uluslararası Moda Okulları Birliği (IFFTI) üyesi, London College of Fashion ile stratejik ortaklığı var.

İMA'nın sektördeki rolüne değindi:

- İMA, modacıları yetiştiriyor, tekstil ve hazır giyime, sektörün geleceğine yön verecek yaratıcı, yenilikçi işgücü kazandırıyor.

Sonra İMA'daki sıkıntıyı aktardı:

- Nişantaşı'nda yer alan bu binayı boşaltmamız için 28 Mayıs 2016'ya kadar süre verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni protokol yapamazsak, burası elimizden gidecek.

Emine Erdoğan, sorunun kira olduğunu düşündü:

- Siz de istenen kirayı verin.

Tanrıverdi, binanın Maliye Bakanlığı'na ait olduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolle İMA'nın faaliyetlerini burada sürdürdüğünü kaydetti:

- Sorun kira değil. İHKİB zaten kira bedelini çok aşan katkılarda bulunuyor. 1000 dolayında öğrenciye burs veriyoruz. Yaptırdığımız 5 meslek lisesine desteğimiz sürüyor.
İMA Direktörü Seda Lafçı araya girdi:

- Eğitmenlerin eğitiminde görev üstleniyoruz.

Tanrıverdi, İHKİB'in "Eğitim TIR'ı"na işaret etti:

- Eğitim TIR'ımız, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu, birçok ilimizde kadınların sektörümüz iş gücüne kazanımı için eğitimler verdi, veriyor. Şimdi kalıcı eğitim merkezleri açıyoruz. Biri de Diyarbakır Sur'da olacak.

İMA Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tuncel, Başkan Yardımcısı Cemal Bayazıt ve Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir, son tebligattan söz etti:

- Bina için yeni protokol devreye girmezse, 28 Mayıs'ta İMA tümüyle kapanacak. Gelen tebligatta, "Eğitim lisansınız da 28 Mayıs'ta sona erer" deniyor.

"BEN İLLEGAL BİR YERE Mİ GELDİM"

Emine Erdoğan, bunun üzerine takıldı:

- Ben illegal bir yere mi gelmiş oldum?

Tanrıverdi yanıtladı:

- Hayır, 28 Mayıs'a kadar süremiz var.

Sergideki koleksiyonun üretimine destek veren Gizia'nın patronu İsmail Kutlu, söz aldı:

- Burada kimsenin kişisel çıkarı yok. Siz yanımızda olur, destek verirseniz, protokol imzası hızlanır.

"MESAJI VERDİ"

Emine Erdoğan, sergiyi açtığını anımsattı:

- Burada bulunmam yanınızda olduğumu göstermiyor mu?

Tanrıverdi ve Tuncel, konuyu bağlarken Milli Eğitim Bakanlığı'na sıcak mesaj verdi:

"MESAJ ALINDI"

- Bakanlık İMA'nın bu binada devamı için yeni protokol imzasına çok yakın.
İMA'nın o binada eğitimi sürdürmesinin kime ne zararı var?

Emine Erdoğan\'dan Yardım İsteyen Moda Akademi Yetkilisine Cevap

Son Dakika Ekonomi Emine Erdoğan'dan Yardım İsteyen Moda Akademi Yetkilisine Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kaan : O kurum yöneticilerine sormak isterim Hizmeti yapıyorsan buna niye gocunuyorsun rahatın bozulur kısmetin kapanır diye elli takla atarak pirim yapma dikkat çekme amacınız gösteriş içinse yaptığın işin zerre kadar değeri yok 0 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement