Emine Erdoğan'ın Vali Eşlerini Kabulü - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan'ın Vali Eşlerini Kabulü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Koruyucu aileye yönelik yapılan yoğun çalışmalarla 3 bin 992 koruyucu aile yanına, 4 bin 855 çocuk yerleştirildi.

20.10.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Koruyucu aileye yönelik yapılan yoğun çalışmalarla 3 bin 992 koruyucu aile yanına, 4 bin 855 çocuk yerleştirildi. Bugün, 902 koruyucu aile başvurumuz ise değerlendirme aşamasındadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Devlet Konuk Evinde, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında vali eşlerine yemek verdi.

Burada konuşan Bakan Kaya, yardımsever Türk halkında bu projenin güzel bir heyecan uyandırdığını söyledi.

Gönül Elçileri Projesi bünyesinde yaptıkları çalışmaları anlatan Kaya, projenin ilk ayağı olan koruyucu aile hizmetlerine yönelik çalışmaların başarıyla devam ettiğini ifade etti.

Kaya, 81 ilde koruyucu ailelerin sayısını arttırmak için 2 bin 154 tanıtım ve bilgilendirme toplantısının gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Koruyucu aileye yönelik yapılan yoğun çalışmalarla 3 bin 992 koruyucu aile yanına, 4 bin 855 çocuğun yerleştirildiğini bildiren Kaya, "Bugün, 902 koruyucu aile başvurumuz ise değerlendirme aşamasındadır. Kadınlar için mesleki eğitim projesiyle 4 bin 849 kadınımızın mesleki açıköğretim, ortaokul ve liselere kayıt yapmaları sağlanmıştır." diye konuştu.

Kaya, Bereket Ormanları Projelerine de değinerek, ülke genelinde 300 binden fazla fidanı toprakla buluşturduklarını da söyledi.

Bugün, gönül elçileriyle büyük bir insan kaynağı havuzu oluşturduklarını belirten Bakan Kaya, "Proje kapsamında her bir ilde vali eşlerinin ve kadın valilerimizin başkanlığında oluşturulan gönül elçileri çalışma ekibinin ilk günkü heyecanla çalışmalara devam etmesi son derece önemlidir. İllerimizde devam ettirdiğimiz çalışmalar, siz değerli vali eşlerinin desteğiyle daha çok insanımıza dokunacak. Gelin hep birlikte doktoru, öğretmeni, hemşiresi, iş adamı, vakıf ve derneklerimizle gönül elçileri projemize destek olalım." diye konuştu.

Bakan Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu da, Türkiye'nin ve içinde bulunulan Ortadoğu coğrafyasının çok zor ve kritik günler yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin, hem Ortadoğu'daki çatışmaların ve terörün hem de çatışmaların getirdiği gücün ortasında kaldığını belirten Hamdiye Soylu, "Üstüne üstelik 15 Temmuz gecesi de içimizdeki hain bir örgütün silahlı saldırısına, bir darbe girişimine maruz kalmış bulunuyoruz. Bütün bu saldırılar karşısında, ülkemizde başarılı bir liderlik ortaya konulmuş ve çok şükür ki, Türkiye'de birilerinin arzu ettiği o kaos ortamının, o kriz ve belki de iç savaş halinin oluşmasına fırsat verilmemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Yönetim noktasında karar alıcı görev yapanların eşleri olarak bizler, aslında bütün bu yaşanan hadiselerin tam da ortasında doğrudan etkilediği bir alanda bulunuyoruz." diyen Soylu, sorumlulukları bir yana, siyasetçi veya vali eşi olmanın bir fedakarlık hali olduğunu belirtti.

Soylu, böyle bir dönemde elini taşın altına koymuş, bu vatana dönük büyük saldırıların, hesapların ortasında mücadele eden eşlerinin yanında dimdik ayakta durmanın ve çocuklarını da bu bilinçle yetiştirmenin önemine değindi.

Siyasetçilerin eşleri olarak üç önemli misyonlarının bulunduğuna işaret eden Hamdiye Soylu, "Bunlar, yoğun siyaset hayatı içerisinde eşlerimize destek olmak, ailelerimizi korumak ve çocuklarımıza, milletimize, geleceğimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmektir." dedi.

Manisa Valisi Hakan Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer ise, Gönül Elçileri Projesi'nin ilk adımı olarak öncelikle gönüllülük çatısı oluşturduklarını söyledi.

Proje kapsamında yaptıklarını anlatan Fatma Dilek Güvençer, Manisa'da 2012 yılında koruyucu aile sayısının 11 olduğunu, bugün ise bu sayının 102'ye ulaştığını, 128 çocuğun aile yuvası sıcaklığında geleceğe hazırlandığını vurguladı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız da projenin Bereket Ormanları adındaki etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Orman alanlarının korunmasının ve ağaçlandırılmasının teşvik edilmesinin önemine değinen Dilek Didem Ayyıldız, bugüne kadar Bereket Ormanları Projesi kapsamında 303 bin 318 fidan dikildiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan'ın Vali Eşlerini Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement