Emine Erdoğan, Kadem'ı·n İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan, Kadem'ı·n İftar Yemeğine Katıldı

Emine Erdoğan, Kadem\'ı·n İftar Yemeğine Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından (KADEM) düzenlenen iftar programına katıldı.

27.07.2014 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından (KADEM) düzenlenen iftar programına katıldı. Erdoğan, " Gazze'de yaşanan dram nedeniyle içimiz burkuluyor yüreğimiz yanıyor boğazımız düğümleniyor. Anneler masum yavrularının, bebeklerinin kendi kucaklarında dünyaya son bakışlarını çaresizlikle izliyorlar" dedi.

Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen iftara Emine Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de eşlik etti.

İftarın ardından kürsüye davet edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam "Bugünler farklı heyecan yaşadığımız günler. 10 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyet'inin en önemli ilk seçimini yaşayacağız. Ülkemiz ilk defa bir Cumhurbaşkanı'nı halkın oylarıyla seçecek. Bu çok büyük bir mutluluk bizim açımızdan hepimizin nereden nereye geldik diye düşünmesini gerektiren bir seçim. Bundan 12 yıl önce hayal edemeyeceğimiz bir noktadayız bugün. Vesayet altında bir ülke olmaktan kendi cumhurbaşkanını milletin seçtiği ülke olma konumuna 10 yıl kadar kısa bir süre içerisinde geldik hamdolsun. Merhamet ve güç bir araya geldiği zaman dünya bir barış ülkesi olacak. Biz bunun içinde önümüzdeki seçimlerde merhamet, güç ve Türkiye'yi bir araya getirecek bir liderin kazanmasını arzu ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasını istiyoruz " dedi.

Ardından bir konuşma yapan Emine Erdoğan ise "Şu günlerde yaşanan hadiselere baktığınızda KADEM'in ne kadar farklı olduğunu daha iyi görüyoruz. Dünyadaki tüm insan hakları örgütleri özelliklede kadın hakları örgütleri, son yıllarda ciddi bir sınavdan geçiyorlar. Bu örgütler dünyada yaşanan acı hadiseler karşısında bir samimiyet sınavı vermekteler. Maalesef bu örgütlerin bu kuruluşların karşı karşıya oldukları samimiyet sınavında başarısız olduklarını da görüyoruz" dedi.

Erdoğan "İnsanlığın en büyük sınavı şu anda Filistin'de, Gazze'de yaşanmaktadır. Gazze'de yaşanan dram nedeniyle içimiz burkuluyor yüreğimiz yanıyor boğazımız düğümleniyor. Anneler masum yavrularının, bebeklerinin kendi kucaklarında dünyaya son bakışlarını çaresizlikle izliyorlar. Gazze'de bebekler ağızlarında emzikle öldürülüyorlar. Gazze'de çocuklar ellerinde oyuncaklarla ölüyorlar. Gazze'de çocuklar sahilde oynarken öldürülüyorlar. Yavrusunun cansız bedeni önünde çaresiz bakışan Filistinli kadını hiç kimse görmüyor. Onun feryadını kimse duymuyor. Herkesin sustuğu herkesin sessizliğe büründüğü bir dünyada söz söylemek, haykırmak, çığlık atmak kahramanlıktır, yiğitliktir hiç kuşkusuz erdemdir. Herkesin sustuğu bir dünyada söz söylemek cesaretle konuşmak inanın kurşunlardan, tanklardan, füzelerden daha da etkilidir. Kardeşlerim buruk bir bayrama daha giriyoruz. Yine de bayramınız mübarek olsun diyorum. İnşallah bu bayram başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın tüm kadınları için bayram gibi bayram olsun diye dua ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Gecenin sonunda Emine Erdoğan'a katılımlarından dolayı bir plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan, Kadem'ı·n İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement