Emine Erdoğan, 'Özgürlüğe Kaçış' Belgeselinin Gala Gösterimine Katıldı -1 - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan, 'Özgürlüğe Kaçış' Belgeselinin Gala Gösterimine Katıldı -1

Emine Erdoğan, \'Özgürlüğe Kaçış\' Belgeselinin Gala Gösterimine Katıldı -1

Emine Erdoğan, 'Özgürlüğe Kaçış' belgeselinin gala gösterimine katıldıGala gösterimine ağlatan buluşma..Türkiye'ye sığınan 8 yaşındaki Rua'yı, hiç görmediği yeğeni minik Şadi ile buluştuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Kızılayı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen 'Özgürlüğe Kaçış' belgeselinin galasını izledikten sonra ailesiyle birlikte Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan 8 yaşındaki Rua'yı, hiç görmediği yeğeni minik Şadi ile kavuşturdu.

21.04.2016 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emine Erdoğan, 'Özgürlüğe Kaçış' belgeselinin gala gösterimine katıldı

Gala gösterimine ağlatan buluşma.. Türkiye'ye sığınan 8 yaşındaki Rua'yı, hiç görmediği yeğeni minik Şadi ile buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Kızılayı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen 'Özgürlüğe Kaçış' belgeselinin galasını izledikten sonra ailesiyle birlikte Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan 8 yaşındaki Rua'yı, hiç görmediği yeğeni minik Şadi ile kavuşturdu.

Emine Erdoğan, Suriye'de yaşanan insanlık dramını ve Türkiye'nin Suriyelilere gösterdiği misafirperverliği konu edinen Özgürlüğe Kaçış adlı belgeselin gala gösterimine katıldı. Gösterimin ardından belgesel filme ilişkin duygu ve düşüncelerini anlatan kısa bir konuşma yapan Emine Erdoğan, 'Suriye'de beş yıldır yaşanan insanlık dramı karşısında ruhlarımızla yüzleştik. Kalbimizdeki şefkati, merhameti ve sevgiyi tarttık' dedi.

"MERHAMETİN PAYLAŞILDIĞI HER YER VATANDIR"

"Vatan sadece doğulan yer değildir. İnsanlığın kardeş olduğu, sevginin, merhametin paylaşıldığı her yer vatandır? diye konuşan Emine Erdoğan, Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine dönene kadar Türkiye'ye emanet olduğunu belirtti. Emine Erdoğan konuşmasının sonunda, Suriye savaşının acı hatıralarını hafızaya dönüştüren 'Özgürlüğe Kaçış? belgeselinin yapımcılarına teşekkür etti.

Düzenlenen gala programında, belgeselde "Kızkardeşimi, amcalarımı çok özlüyorum. Suriye'yi çok özlüyorum. Ben hala yeğenimi göremedim. Sadece adını biliyorum. Yeğenimin adı Şadi?" diyen sekiz yaşındaki Ruha adlı Suriyeli kız çocuğunun Suriye'den getirilen akrabaları ve yeğeni ile bir buluşma gerçekleştirildi. Duygulu anların yaşandığı program Grup Tillo'nun küçük bir konseri ile sona erdi.

İstanbul, İzmir, Hatay, Kilis, Antep, Urfa ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan mültecilerin gündelik hayatına ve ülkelerine olan özlemlerine odaklanan belgesel filmde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için yaptıklarına da yer veriliyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kızılay'ın destekleriyle hazırlanan belgesel, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere dört dilde gösterime girecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan, 'Özgürlüğe Kaçış' Belgeselinin Gala Gösterimine Katıldı -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement