Emine Erdoğan, Türk El Sanatları Sergisi Açtı - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan, Türk El Sanatları Sergisi Açtı

Emine Erdoğan, Türk El Sanatları Sergisi Açtı

Türk El Sanatları Koleksiyonu Sergisi, Emine Erdoğan'ın katılımı ile açıldı.

30.04.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk El Sanatları Koleksiyonu Sergisi, Emine Erdoğan'ın katılımı ile açıldı.

Nişantaşı'ndaki Sadrazam Sait Paşa Konağı'nda hazır giyim ve moda endüstrisinin temsilcilerinin katıldığı törende konuşma yapan Emine Erdoğan;

"Geleneksel sanatlarımızı canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen bu güzel proje vesilesiyle burada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İzler sergisi İstanbul Moda Akademisi ve seçkin modacılarımızdan Dice Kayek'in işbirliğinin güzel bir ürünüdür. Bu anlamlı işbirliği için kendilerini tebrik ediyorum. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımıza hayat verme yolundaki gayretlerini kutluyorum" dedi.

ERDOĞAN "KÜRESELLEŞME VE TEKNOLOJİ EL SANATLARIMIZI HAYATIMIZDAN ALMAKTADIR"

Emine Erdoğan, "Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler ne yazık ki el sanatlarımızı hayatımızdan çekip almaktadır. Oysa onlar milli hafızamızı, kültürel mirasımızı içinde barındıran zenginliklerdir. Özgünlük, gelenek ve bilgi aktarımı onlar sayesinde gerçekleşmektedir. Gelecek nesilleri bu kültürel zenginlikten mahrum etmemek adına onları yaşatmak sorumluluğumuzdur. İstanbul Moda Akademisinin bu meseleyi dert edinmiş olması hepimiz için gurur vesilesidir.Modern bir yaklaşım ve akademik bir yetkinlikle ele alması kültürümüz adına büyük bir yatırımdır.İzler sergisinin göz kamaştıran eserlerinin uluslararası alanda da ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum.İstanbul Moda Akademisi'nin kıymetli öğrencilerini, akademisyen ve danışmanlarını yürekten tebrik ediyorum.Projeye emek veren herkesi kutluyor, tüm katılımcılara sevgilerimi sunuyorum" dedi.

İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Emine Erdoğan'a bir plaket sundu. İzler sergisi, Dice Kayek markasının sahipleri Ayşe ve Ece Ege'nin desteği, İstanbul Moda Akademisi öğrencilerinin çalışması ile hazırlandı. Sergi, İstanbul Moda Akademisi'nin bulunduğu Sadrazam Sait Paşa Konağı'nda 30 Mayıs'a kadar açık kalacak.

ANNELER GÜNÜNÜZÜ İLK BİZ KUTLAMIŞ OLALIM

Emine Erdoğan'ın sergi çıkışında yanına yaklaşan bir kişi, "Gelecek hafta Anneler Günü. Anneler gününüzü ilk biz kutlamış olalım" diyerek, bir buket çiçek ve bir zarf verdi. Daha sonra Emine Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirdi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan, Türk El Sanatları Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement