Emine Ülker Tarhan'ın Kurduğu Anadolu Partisi Kapanıyor - Son Dakika
Güncel

Emine Ülker Tarhan'ın Kurduğu Anadolu Partisi Kapanıyor

Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa ettikten sonra büyük umutlarla kurduğu Anadolu Partisi kapanma kararı aldı.

12.12.2015 09:04  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emine Ülker Tarhan'ın Genel Başkanı olduğu Anadolu Partisi'nin kapanma kararı aldığı öğrenildi. 2014 yılı Ekim ayında CHP Ankara Milletvekili ve YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın partisinden istifa ederek kurduğu Anadolu Partisi, geride bıraktığı 1 yılın sonunda kapanıyor. 1 Kasım seçimlerine katılmayan partide tartışmalar kurulduğu günden bu yana hiç bitmedi.

BURAYA KADARMIŞ

Türkiye'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın rakamlarına göre faaliyette olan 100 adet siyasi parti bulunuyor. Bunlardan birisi olan ve Emine Ülker Tarhan'ın Genel Başkanı olduğu Anadolu Partisi'nin kapanma kararı aldığı öğrenildi.

14 KASIM 2014'TE KURULMUŞTU

Oda TV'nin haberine göre; Tarhan'ın başkanlığında emekli Tuğramiral Türker Ertürk, Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Ahmet Mümtaz İdil, Sibel Alemdaroğlu, Meltem Ünalerzen, Dicle Eroğul, eski ANAP'lı Yunus Yunusoğlu'nun da aralarında olduğu 45 kişi tarafından 14 Kasım 2014'te kurulmuştu. Partinin güneş ve ayçiçeğinden oluşan ambleminde güneş Anadolu'yu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya'yı sembolize ediyordu.

İLK GİRDİĞİ SEÇİMDE HÜSRANI YAŞAMIŞTI

Parti kurucular kurulu kongresini Aralık 2014'te yapmış, örgütlenmesini kısa sürede tamamlamış ve bu sayede 7 Haziran seçimlerine katılma hakkı kazanmıştı. Anadolu Partisi iddialı girdiği ilk seçimlerde 27 bin 642 oy ve yüzde 0,06 oy oranıyla büyük bir hüsran yaşamıştı. Bu sonuçların ardından partinin başkanlık divanı istifa etti.

TARTIŞMALAR HİÇ BİTMEDİ

Parti kurucularından Mustafa Zengin parti kurulduktan kısa bir süre sonra, Türker Ertürk 18 Mart'ta partiden istifa etti. 1 Kasım seçimlerine katılmayan partide tartışmalar kurulduğu günden bu yana hiç bitmedi.

1 Kasım seçimlerinden önce kapatma kararı alan, ancak bugün yapılan toplantıda yeterli çoğunluk sağlayamayan Anadolu Partisi'nin kapatma kararının gelecek hafta kesinliğe bağlanması bekleniyor.

Emine Ülker Tarhan\'ın Kurduğu Anadolu Partisi Kapanıyor

Son Dakika Güncel Emine Ülker Tarhan'ın Kurduğu Anadolu Partisi Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Korkmaz : hepiniz hüsran olacaksınız tek gerçek akp dünya lideri tayip doğandır 13 9 Yanıtla
  • chp: chp değil..atatürk gelse yine kazanamaz chp..kibir kendini akıllı sanan chp liler 15 4 Yanıtla
  • misafir: gaza getirdilerdi,ben bu cahil kafamlan partisinin hic oy alamayacagini biliyordum,kendisi nasil bu oyuna geldi hayret etmistim,artik chp yede almazlar,artik evinde kocasina corba pisirsin-:) 13 4 Yanıtla
  • mertali: Yahu bu kadın kimm partı kurmak kim bırakn allaşkına 6 4 Yanıtla
  • arzu : zaten baştan yanlıştı olacağı buydu ne gerek vardı 7 1 Yanıtla
  • makotuz7: darisi akp nin basina 5 1 Yanıtla
  • Türk: BU KADIN DEGİLMİYDİ DEMİRTAŞLA TOKALAŞAN VE BİZLER BAŞARACAGIZ DİYEN BU MEYMENETSİZ DEGİLMİYDİ BİZ BERABER BAŞARACAGIZ DİYEN MEYMENETSİŞZ SURATSIZ VATAN HAİNİ BU DEGİLMİYDİ 3 3 Yanıtla
  • n: Tilkinin donup dolasacagi yer kurkcu dukkani 3 3 Yanıtla
  • özy: chp de mücadele etmeliydin yanlış yaptın akıl hocalarını değiştir 4 1 Yanıtla
  • .: Bence biz Arap/Nato/AB oyunlarına geldik/geliyoruz.Rusya uçağını düşürmekle(zamanı değildi)çok büyük hata yaptık.Vatanımız uçuruma sürüklenmekte/parçalanmak isteniyor.Bizimkiler Camilerle,rabia işaretleriyle,türbanlarla,uğraşarak (AraplarınDinBekçiliğiniYaparak) Dünyaya hakim olacaklarını sanarlar?Zamann Atom(Bilim,Teknoloji)Çağı.Beyinler değişmesse,geleceğimiz iyi değil.İslam,a ,,Terörist Damgası,,vurulup,Müslümanlara bütün kapılar kapatılmak isteniyor.Rota öyle gõsteriyor. 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement