İstanbul'da 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı

İstanbul\'da 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı

İstanbul'da 19. kez düzenlenen, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açıldı.

23.01.2015 09:13  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 19'uncu kez düzenlenen, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) açıldı.

İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezin'de 70'in üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5'inci turizm fuarı olan Emitt Turizm Fuarı'na Ağrı, Nuh'un Gemisi konseptiyle katıldı.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ile fuara katılan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, bu yıl daha etkili bir tanıtım yapmayı amaçladıklarını ve "Nuh'un Gemisi" konseptinin bu anlamda en önemli etken olacağını kaydetti.

Fuar açılır açılmaz Ağrı standının kalabalık bir ziyaretçi akınına uğradığını vurgulayan Vali Tekinarslan, "Bu yıl ilgi çeken bir tasarım yaptık. Geçen yıl en önemli değerlerimizden İshak Paşa Sarayı konseptiyle fuara katıldık ve büyük ilgi görmüştü. Bu yıl da Nuh'un Gemisi konsepti aynı şekilde ilgi görüyor. Umuyoruz ki bu ilimize hem turizm hem de ekonomi açısından bir girdi olarak yansır" dedi.

Ağrı'nın bu yıl iki ayrı stantla fuara katılım gösterdiğini belirten Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Her yıl farklı değerlerimizi tanıtmaya ve ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. İlimizin ve ülkemizin önemli simgelerinden olan Ağrı Dağı aynı zamanda dağcılık sporu ile ilgilenen dağcılar için cazip bir tırmanış merkezi. Bunun için kış turizmi ve dağcılık alanında da Ağrı Dağı'mızı tanıtmak istedik. İlk gün itibariyle gösterilen ilgiden memnunuz özellikle hafta sonunda yoğun bir ziyaretçi akını bekliyoruz."

Fuarda, "Nuh'un Gemisi" konseptinin yanı sıra, Ağrı Belediyesi, AİÇÜ, Diyadin jeotermal, Ağrı Gençlerbirliği Spor, Ağrı balı, el sanatları ve Ağrı'nın yöresel yemekleri arasında yer alan "helise" stantları da yer alıyor. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul'da 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement